Relaţia din Coaliţia guvernamentală se ţine pe responsabilitatea pentru etapa istorică prin care trece Moldova, Vlad Filat

Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, apreciază că relaţiile dintre componentele Coaliţiei de guvernământ din Republica Moldova sunt ghidate de responsabilitatea enormă care îi revine în această etapă cu adevărat istorică pe care o traversează Republica Moldova. „Şi această responsabilitate este mult mai puternică decât diferenţele care apar pe anumite subiecte sau pe anumite domenii”, a spus ex-premierul într-un interviu pentru Radio Europa Liberă..

„Guvernarea ţării nu înseamnă interesul personal sau interesul de partid. Trebuie să ai capacitatea să depăşeşti interesul îngust, personal şi de partid şi să iei decizii în interesul naţional. Noi am demonstrat de foarte multe ori că avem această capacitate, chiar dacă de foarte multe ori am fost nedreptăţiţi sau am fost nedreptăţit, însă este vorba veche: viaţa bate filmul”, a subliniat Vlad Filat.

Potrivit lui, actualmente, în interiorul coaliţiei nu au loc discuţii referitor la anumite remanieri guvernamentale, vehiculate de presă, iar dacă va interveni necesitatea de a fi făcută o remaniere argumentată, ea va fi făcută.

„La etapă actuală, noi nu avem aceste discuţii, dar, dacă se va impune această necesitate, nu în urma bârfelor, nu în urma intereselor şi nu în urma atacurilor asupra unui reprezentant în executiv sau al altuia, dar într-o manieră în care această remaniere să aducă eficienţă în activitatea instituţiei, în rezultat, în activitatea guvernului”, a menţionat Vlad Filat.

Liderul PLDM a mai spus că timp de o săptămână, din 19 mai până în 25 mai, se va afla într-o vizită în Statele Unite ale Americii, unde va avea întâlniri la Departamentul de Stat, cu senatori, congresmeni americani şi cu reprezentanţii media din SUA. „Voi avea şi un discurs în cadrul Consiliului Nord-Atlantic şi cu reprezentanţii de la Casa Albă. Deci, va fi o vizită cu agendă foarte şi foarte bună, sper că şi cu rezultate foarte bune”, a subliniat preşedintele PLDM. Acesta a menţionat că obiectivul final al Republicii Moldova este stabilirea unui parteneriat strategic cu SUA, formalizat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.