Regulamentul privind dobândirea cetățeniei Moldovei prin investiție va fi completat

Ministerul Economiei și Infrastructurii propune spre consultări publice un proiect de decizie a Guvernului pentru completarea Regulamentului privind dobândirea cetățeniei Republicii Moldova prin investiție, transmite IPN.

Modificările propuse împuternicesc Comisia de examinare a dosarului pentru obținerea cetățeniei cu dreptul de a selecta prin concurs o companie internațională care va evalua riscul aferent ordinii și securității publice și va asigura verificarea bunei reputații economice și financiare a cetățeanului străin sau a apatridului care solicită cetățenia Republicii Moldova. De asemenea, Comisia va selecta o companie cu experiență și calificare în domeniu pentru promovarea internațională a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție.

Președintelui Comisiei îi este acordat dreptul de a semna contractele cu compania de verificare a bunei reputații economice și financiare și de evaluare a riscului în privința ordinii și securității publice a cetățeanului străin și apatridului, precum și cu compania prestatoare a serviciilor de elaborare, implementare și promovare internațională a Programului.

Potrivit Programului, străinii vor putea obține cetățenia Republicii Moldova dacă vor contribui cu cel puțin 100 de mii de euro în Fondul de dezvoltare durabilă sau vor investi cel puțin 250 de mii de euro în domenii de dezvoltare strategice, precum ar fi, de exemplu, dezvoltarea sectorului imobiliar, deținerea în proprietate pentru o perioadă nu mai mică decât 60 de luni a unui sau mai multor bunuri  imobile cu valoarea de piață de cel puțin 250 de mii de euro. Alt  domeniu strategic unde sun așteptate investițiile este dezvoltarea a sectorului financiar public. Candidații nu trebuie să aibă antecedente penale și datorii față de stat, să nu prezinte riscuri pentru securitatea și ordinea publică a țări.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.