Regimul de vize pentru moldoveni ar trebui anulat până la expirarea mandatului CE, premier

Prim-ministrul Iurie Leancă susţine că anularea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova care călătoresc în UE ar trebui să aibă loc până la expirarea mandatului Comisiei Europene, în iulie 2014. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de premier cu ocazia raportului de activitatea a Guvernului pentru primele 100 de zile, transmite IPN.

„După ce vom parafa, la Vilnius, Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb şi sper că vom obţine o decizie şi o declaraţie favorabilă a Comisiei Europene pe faptul că Republica Moldova şi-a onorat angajamentele pe planul de vize, ne vom gândi la faza următoare. Vă asigur că de pe acum suntem antrenaţi într-un proces plenar de acţiuni. Astfel încât avem deja înţelegerea şi cu Comisia Europeană, dar şi cu ţările membre, că acest două acorduri urmează să fie semnate pe parcursul mandatului curent al Parlamentului European şi a Comisiei Europene”, a spus Iurie Leancă.

Premierul a subliniat că sunt mai multe declaraţii foarte clare, inclusiv din zone care înainte manifestau reticenţă pe subiectul vizelor, în susţinerea următoarei decizii a Comisiei Europene care urmează să fie anunţată la Vilnius.

Alegerile europene vor avea loc între 22-25 mai 2014, urmând ca noul parlament să se pregătească pentru alegerea preşedintelui Comisiei Europene, în iulie 2014. Preşedintele îi numeşte şi pe ceilalţi 28 de comisari.

  • iurie leanca despre regim de vize.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.