Reforma sistemului financiar-bancar, în atenţia Comitetului permanent de monitorizare

Acţiunile întreprinse de autorităţi privind descoperirea fraudelor din sistemul financiar-bancar a fost principalul subiect abordat de Comitetul permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit. În cadrul celei de-a doua întruniri a Comitetului, participanţii au prezentat informaţii privind recuperarea activelor, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Guvernul se menţionează că membrii Comitetului au discutat şi despre dificultăţile întâmpinate în procesul de recuperare a mijloacelor financiare, dar şi despre măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru asigurarea continuităţii acţiunilor menţionate.

Premierul Pavel Filip afirmă că reforma sistemului financiar-bancar, care include un set de măsuri pentru sporirea încrederii în sistem, a eficienţei supravegherii bancare şi îmbunătăţirea managementului în bănci ar preveni fraudele de proporţii.

De asemenea, premierul a apreciat şi pachetul de legi pentru reformarea sectorului bancar, elaborat de Banca Naţională a Moldovei. Acesta a trecut etapa de consultări publice şi urmează a fi aprobat, potrivit sursei, în cel mai scurt timp, de Guvern şi Parlament.

La şedinţa Comitetului au participat conducătorii instituţiilor de profil, precum Procuratura Generală, Centrul Naţional Anticorupţie, Banca Naţională a Moldovei. La întrunire au fost prezenţi şi conducătorii Serviciului de Informaţii şi Securitate, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei şi lichidatorii băncilor aflate în proces de lichidare.

Comitetul permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit a fost creat pe 1 aprilie în cadrul Guvernului. Platforma, creată ca urmare a unei dispoziţii emise de premier, are menirea de a coordona acţiunile dintre autorităţile statului, iar deciziile Comitetului vor fi cu titlu de recomandare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.