Recomandările psihologului: cum ţinem adolescenţii în casă în situație de carantină

Părintele este cea mai de încredere persoană, care trebuie să discute cât mai mult cu adolescentul despre riscurile infectării cu COVID-19, la care se expune dacă iese din casă, menționează psihologul Maria Vârlan.

Solicitată de IPN, M
aria Vârlan a spus că, în cazul în care există dificultăţi în comunicarea părinţilor cu copiii lor adolescenți, care se află la o vârstă dificilă, părintele trebuie să găsească o persoană de referinţă (un coleg, un prieten de o vârstă mai mare, un profesor preferat) de care copilul ascultă şi-i îndeplineşte recomandările.

„Dacă până acum noi, adulţii, nu am vrut ca copiii noștri să stea în faţa calculatoarelor, acum este momentul când ne dorim acest lucru, să comunice pe reţele sociale, care acum sunt unica soluţie de a comunica fără a-i expune riscului”, menționează psihologul.

În situația de carantină, Maria Vârlan recomandă părinţilor să găsească activităţi interesante pe care să le facă împreună cu copiii: să vizioneze filme, să citească cărţi. De asemenea, să inițieze discuţii pe teme interesante, provocatoare pentru vârsta lor, dar şi să le interzică categoric să se întâlnească cu prietenii, argumentând că şi autorităţile, la nivel național, interzic şi pedepsesc asemenea fapte.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.