Recidiva Vitalia Pavlicenco

Jujucii partidelor corupte au ieşit la lătrat contra PNL
(preluat de pe blogul Vitaliei Pavlicenco, preşedinte al Partidului Naţional Liberal)

“Partidul Naţional Liberal nu are de unde atrage alegători, CAMPANIE IPN”

(Bine că aţi modificat, că aţi scris la început, inadecvat, electorat, în loc de alegători”…)

Întrebări de baraj

Printr-o zisă campanie despre partide în ajunul campaniei electorale IPN a găsit de cuviin
ţă să lumineze votanţii despre ce reprezintă partidele.

Preten
ţia de a fixa portretele (bine pus în ghilimele!) formaţiunilor politice avea să fie justificată dacă, în aceşti ani, acţiunile PNL, de exemplu, erau oglindite tot pe gratis -, ca această campanie. Acest lucru nu a prea fost, de aceea, titlul articolului nostru este îndreptăţit.

Mai remarcăm, de la bun început, că nu îi calificăm drept ”jujuci” pe to
ţi care s-au dat cu părerea. De exemplu, nu o avem în vedere pe Olga Nicolenco. Ci pe cei, în special, care au avut fost întotdeauna negru cerul gurii, fiind nişte complexaţi, frustraţi, bâlbâiţi şi fără curaj, dar adaptabili la noile Puteri, cântând în frunză de stejar.

Legat de cei care ”nu au sesizat activitatea partidului”, le-a
ş solicita să răspundă obiectiv şi curajos câtorva întrebări: 1. De câte ori au oglindit evenimentele iniţiate sau la care a participat PNL? 2. Câte declaraţii sau opinii au solicitat PNL? 3. Din câte comunicate ale PNL au făcut ştiri sau măcar le-au citit? 4. Sunt atât de orbi că nu văd declaraţiile, propunerile de răsunet dar special neobservate, la indicaţia patronilor -, ale Consiliului Unirii, ale PNL, întâlnirile sau întrunirile filialelor PNL din teritoriu, nici măcar pe reţelele de socializare? Ne oprim aici. Cunoaştem cu toţii răspunsurile.

Remarci necesare legate de ”portrete”


Şi aici am putea încheia articolul. Dar nu o vom face, pentru că jujucii Puterii sunt abia la început de campanie şi au încă sufcient timp să se încurce în iţele lor, aşa cum au făcut şi în acest pretins portret a la IPN.

Citim în ”portret” remarca potrivit căreia ”Formaţiunile politice sunt prezentate în ordinea dictată de numărul mandatelor deţinute în actualul legislativ şi scorul electoral obţinut în ultimele alegeri parlamentare, desfăşurate în anul 2010”.

Astfel, după
Partidul Comuniştilor, Partidul Liberal Democrat,Partidul Democrat, Partidul Liberal, Partidul Liberal Reformator, Partidul „Renaştere”, Partidul Socialiştilor şi Partidul Acţiunea Democratică, care au mai mulţi sau câte un deputat traseist pe ici-pe colo, din partide apărute ca ciupercile după ploaie, vine portretul PNL. Şi asta răstoarnă exact toate declaraţiile ferme ale împingătorilor de opinii, care se contrazic şi se bâlbâie, pentru că nu au voie să spună adevărul.

Vom încerca să le arătăm că este iresponsabil să te crezi specialist în toate problemele
şi în toate partidele. Şi dacă vrei să pari macar obiectiv, spune şi nişte lucruri cel puţin incontestabile, citeşte măcar câte ceva şi te pregăteşte.

Cine mai votează PNL

De exemplu, conform IMAS (am
şi publicat acea schemă din sondaj), din fiecare 4 la sută de votanţi PNL 2,5 sunt rusolingvi şi doar 1,5 sunt basarabeni români. Există o explicaţie plauzibilă e pentru că ruşii, ai căror părinţi şi bunici i-au persecutat pe ai noştri, acum se lovesc de produsul românului basarabean antiromân, ca o tară şi de picioarele rusolingvilor mai liberi în gândire şi mai perspicace, care – din cauza acestui produs paradoxal – nu se pot mişca spre Europa, unde ruşii ştiu că e mai bine şi unde nu poţi ajunge decât prin Unirea cu România. Ruşii acceptă explicaţia, dincolo de mesajele proUnire, pe care le primim şi în care se plâng precum că sunt înviunuiţi de trădare, dacă se declară unionişti.

Asta ca răspuns celor care scriu că ”PNL se poziţionează pe extrema dreaptă a eşichierului politic şi este votat doar de alegătorii cu astfel de viziuni, dar numărul acestora nu va creşte”. Dimpotrivă, numărul lor va cre
şte, pentru că, dacă în 2010, când doar lansasem mesajul unionist, dar nu era dezamăgirea groaznică de azi, provocată de partidele corupte de la Putere, noi ne-am acoperit numărul de membri de partid (11 mii), e de necrezut că acum nu ni-l vom tripla sau chiar să fie o surpriză şi mai mare.

Oare PNL are o singură idee?

Voi răspunde
şi aberaţiei că formaţiunea, militând cu o singură idee, nu are de unde atrage şi alţi susţinători.

PNL are acum sloganul ”Împreună, facem Unirea în 2018”, adică nu în 2019 sau 2020, cifre pe placul guvernan
ţilor latifundiari. Ci când se vor împlini 100 de ani de la Unirea din 1918. Dar Unirea poate fi şi mai devreme, că nimeni nu ştie cum pot evolua lucrurile în zonă. Doar că pe site-ul PNL şi al Consiliului Unirii sunt publicate broşuri şi manifeste întregi, concepte, planuri, programe, diagrame despre modernizarea şi europenizarea R.Moldova, ca să nu ne unim după ce vom ajunge o epavă. Nu au citit nimic analiştii? Ştiu, nu aveţi timp pentru partide ca PNL, care nu intră în calculele patronilor, dar cu obrazul, trotuşi, cum e? Nici de declaraţiile legate de integrarea intraromânească, de pedepsirea penală a separatismului, a extremismului, de o serie de alte propuneri, cum este legalizarea constituţională a aderării la NATO etc., nu aţi auzit. Nu, că nu aveţi voie.

Despre echipa persecutată a PNL

Povestea cu ”schimbarea imaginii”
şi promovarea membrilor e, la fel, ca o roată neunsă, de când vă ştim. Cheful patronilor voştri e să o vedeţi decedată politic pe Pavlicenco, pentru că ea deranjează, spune ce crede, deşi exact acum, când aveţi comanda de sus ca Pavlicenco să nu mai apară nicăieri, sunt invitaţi pe la TV-uri Alexandra Can, Sergiu Afanasiu, Mihai Severovan, Ludmila Bolboceanu, dar şi Anatol Caraman, care va fi în echipa noastră în aceste alegeri, fapt ce demonstrează că scrieţi neadevăruri, pe puţin spus. Noi vom propune şi o componenţă a Guvernului Unirii, care va avea oameni curajoşi, deşi, desigur, persecutaţi, că aşa e în democraţia moldovenească, nu?”

Ca să nu mai spun că al
ţii, care au fost şi ei invitaţi pe la TV-uri şi care, la fel, au spus adevăruri, acum sunt perscutaţi. Cum sunt avocata Iulia Deleu, lipsită dilegal de licenţă prin bunăvoinţa trompetei Roman Zadoinov, ca să nu îi amintesc din teritoriu pe Valeriu Vinitinschi, despre care am vorbit cu Maia Sandu, dar aflu azi că a fost dat, totuşi, afară din lucru pentru că nu a părăsit PNL; Nicolae Arsen, despre care cel potentat din Parlament îmi spune una, dar în realitate face alta; Mihai Morteanu, care şi-a îmbolnăvit inima din cauza abuzurilor şi persecuţiilor la care este supus din 2009 şi câştigă, şi el, cu preţul sănătăţii, toate procesele contra Puterii; Nina Tampiza, dată afară de la liceu de un fost PFD-ist, pentru că nu a devenit stejăriţă; Pancratie Gojan, urmărit pentru că, cică, finanţează” PNL, dar care a ajutat cu ce a putut, şi el, ca orice membru, în campania electorală, acest fapt incriminându-i-se deschis şi obraznic; Ion Margine, secretarul general al PNL, un om deştept, care scrie nişte declaraţii extraordinare, dar care este persecutat de regimul fals proeuropean împreună cu familia; Gheorghe Maxian, ”încurajat să plece din serviciu, pentru că e PNL-ist, dar care luptă cu Şelin la Bălţi pe propria cheltuială; Mihai Creangă, cel căruia i s-a acaparat micuţa afacere şi omul a luat-o de la zero, pentru că, în PNL, sunt oameni rezistenţi; consilierul raional Alexandru David, care pune pe brânci tălhăriile de la Floreni-Anenii Noi, unde mare sculă e falsul liberal, deputatul Valeriu Munteanu; Ion Ciobanu, de la Căuşeni, care, din 2009, a câştigat toate procesele de furt şi acaparare contra lui, persoanele de mai sus participând şi la conferinţe de presă, arătând preţul democraţiei postcomuniste. Nu mai spun de John Onoje, de Vasile Sinigur… Există şi alţii, dar preferăm să scrie ei pe reţelele de socializare cum şi de cine au fost forţaţi să plece din PNL. Noi ştim.

Şi lista poate continua, chiar şi fără să adaug toate procesele câştigate de mine, Vitalia Pavlicenco, de PNL, ca partid, contra artificialului stat Republica Moldova, , pe care îl fură patronii jujucilor lătrători contra PNL, contra calomniilor ”democraţilor privind KGB-ismul meu, pentru că altceva nu au ce să mai sugă din deget. Acum duceţi-vă voi în judecată şi demonstraţi că nu aţi fost sau şi dacă nu cumva aţi rămas KGB-işti.

Vouă vă trebuie mla
ştină peledemistă. Denighi liubeat tisinu

Şi voi consideraţi asta drept comportament mai zgomotos? Desigur, pentru că vă place liniştea şi mlaştina fals proeuropeană, în care se fac bani frumoşi.

Ce mai ”exper
ţi, care ştiu ce e şi ce nu e total ineficient”… Îi întrebăm pe aceşti experţi care, pe lângă o convingere de neclintit, ne mai sugerează alte interese la mijloc” – şi nu vă simţiţi penibil să vă contraziceţi în asemenea hal? Păi dacă nu ar fi doar convingerea de neclintit, dar ar fi nişte interese, de ce nu ne vedeţi spânzuraţi, ca pe Usatâi şi Dodon, cu banere pe toţi stâlpii din RîMî, pe toate site-urile patronilor voştri, prieteni ce aceştiia, pe Televiziunile acaparate, cu mesaje gen al vostru, PNL? Vedeţi că în căpuşorul vostru nici nu încape ideea că cineva ar putea pleda sincer pentru o idee, după principiul formulat în Manifestul Consiliului Unirii: ”Minciuna ne-a dezbinat două decenii. Adevărul ne va uni pe veci”? Adică doar prin Unire vor veni Adevărul, Dreptatea, Justiţia, Ne-Corupţia, care, e de presupus, s-ar putea să nu vă placă, pentru că asta v-ar subţia portmoneele.

Doar Olga Nicolenco a avut bunul-sim
ţ naţional-liberal să scrie curajos, abstrăgându-se de jujuci, despre Blocul Liberal, propunere a PNL după cea legată de Blocul European, idei pe care nu le vedeţi, nu le auziţi, nu le citiţi şi cel mai important NU AVEŢI VOIE SĂ LE OBSERVAŢI. Credeţi că am vorbit cu puţini analişti şi nu cunosc multe? Ba cunosc, dar cel mai important ce trebuie să vă spun e că NU AVEŢI CONTRAARGUMENTE, vorba unui analist mai curajos, siderat de reacţia patronilor de a aborda în spaţiu public ideile privind un Bloc European sau Liberal. Atâtica minte şi voie aveţi, ca doar să consideraţi că noi, PNL, am avea nevoie deun Bloc drept vehicol, ca să nimerim în Parlament. Nu, este o necesitate obiectivă de a vedea cu cine e Puterea  cu România, cu un partid unionist proromânesc, sau cu Dodon/Voronin, cu toate celelalte râsuri proruseşti. Şi ne-am convins că sunteţi cu aceste râsuri, doar că asta o să vă doară nu acum, ci la toamnă. Noi, însă, râdem cum vreţi să nimeriţi în Europa săpând un tunel pe sub România. Pentru că unindu-ne cu România, mulţi dintre voi pot nimeri la dubă. Explicaţia e supersimplă. Prin asta se explică antiunionismul vostru, ca şi prorusismul criminal.

Rit bien qui rit le dernier


Şi-apoi, e chiar de râsul curcilor. Ca să vezi ce pretinşi analişi avem e de ajuns să observe că unii spun că PNL are vizibilitate, iar alţii spun că nu are. Voi decideţi, totuşi, are sau nu are PNL vizibilitate? Noi credem că are, dar voi nu vreţi să aibă, pentru că serviţi partidele corupte. Punct.

Ei, ideea cu ”mesaj considerat radical de către unii din cauza mesajelor de lichidare a statalităţii Republicii Moldova prin reunificarea cu România” nu demonstrează decât că jujucii rămân statali
şti, exact cum vă spune şi Marius Lulea, de la Platforma civică Acţiunea-2012”:Sub Sloganele Stataliste din Republica Moldova se află intenţiile agresive ale Federaţiei Ruse”, iar asta îi vizează nu doar pe voronini, dodoni, şelini, garbuzi, perciuni, mişini, ţurcani, usaţi, formuzali, tkaciuci, dar şi filaţi, lupi, gadârci, ghimpi – toţi cu pufuşor rusesc voroninist sau lucinschist pe botişor.

Ce fel de partide servi
ţi?

Este foarte discutabil dacă PLDM-ul vostru drag
şi scump îşi va păstra segmentul de electorat, cu un bazin actual de 40 la sută de indecişi, din cauza dezamăgirii cvazigenerale urmare a corupţiei şi jefuirii bunului public şi tocmai în această situaţie numărul votanţilor unionişti, care nu pot fi numiţi radicali, creşte. Aşa că nu vă străduiţi dacă noi totuna nu contăm – să vă decredibilizaţi total.

Şi când ajung la argumentul că PNL are imaginea contopită cu imaginea Vitaliei Pavlicenco mă umflă râsul. Vreau să îi întreb pe cei cu asemenea idei fixe, dacă nu cumva imaginea celorlalte partide e contopită cu imaginea şefilor lor de partid. Care sunt buni, necorupţi, luptă pentru nişte idealuri sfinte…” Nu? Curios. Şi PLDM trebuie sau nu trebuie să se detaşeze de imaginea lui Filat?

Replica noastră la apa de ploaie precum că ”puţine persoane mai apar ca să reprezinte acest partid” se regăse
şte mai sus. Acolo sunt enumerate persoanele pe care le cheamă cine le cheamă pe la TV-uri că bani furaţi şi deturnaţi PNL nu are să plătească apariţii televizate. (Nu mai întreb ce interese urmăreşte, oare, sărmana, Alexandra Can, pentru care unii ”au un respect deosebit”, ca să stea lângă Vitalia Pavlicenco, pentru care unii ”nu au un respect deosebit”…)

Vreau să întreb altceva. De ce să nu vă doară capul de imaginea
şi detaşarea liderului de PLDM? Pentru că, spre deosebire de Pavlicenco, cea care nu şi-a făcut partid, adică PNL, dar a fost promovată de colegi pe ultima sută de metri (o ştie şi Nedelciuc, şi Ion Butnaru, care au refuzat să fie preşedinţi), dar care rezistă şapte ani şi a respins şase oferte de cumpărare a partidului, promovând perseverent, cu o echipă fidelă, obiectivul Unirii, iată că PLDM, care, desigur, are oameni bogaţi să facă o bună şi vizibilă” campanie electorală, se confruntă cu problema nemaiîntâlnită în R.Moldova cea a dedublării noţiunii de lider? Când imaginea – credem contopită, a lui Filat cu PLDM, poate face rău partidului, nevoit să îl plaseze în frunte pe Leancă, lucru greu acceptat de PRIMUL. Deci, iată ce înseamnă un partid creat pentru un om, de către acest tom, care, căzut fiind, înghite greu ideea că banii îi pune unul, dar gloria şi promovarea pot reveni altuia, pentru că liderul formal e în pericol de imcompatibilitate constituţională şi chiar politică.

Şi despre mesaje bine conturate

Sincer, mai ales după ce îl citesc pe Constantin Tănase, nu pot dormi nopţile şi mă tot gândesc ce mesaj mai bine conturat, dar şi un comportament coerent şi  sobru, adică fără corupţie, fără trafic de influenţă pe la fisc, fără contrabandă, ar putea avea PLDM. Nu cumva Moldova fără Filat, Moldova fără contrabandişti/contrabandSIS-işti? Le-am întâlnit pe reţelele de socializare, unde analiştii se informează despre PNL. Mi-au plăcut şi voi spune ca Tănase, în 2008-2009, E aici ceva, cu aceste slogane…” Adică i s-au părut bune cele cu Moldova fără Voronin”, ”Moldova fără comunişti. Acum Tănase spune altfel

Şi altor ju(ju)ci, care ne amintesc de PPCD, din care personal nu am făcut parte, spre deosebire de mulţi jujuci proPutere, de azi, care ne spun ca nu promovăm decât ideea Unirii cu România, i-am răspuns mai sus şi repetăm sugestia să şi citească, nu doar să scrie sau să vorbească. Vă amintiţi bancul rusesc despre ciuccea pisateli, ne citateli?

În concluzie, o superîntrebare, tot de baraj

Pe care am să o pun mereu în campania electorală. E de men
ţionat că încă de la nimeni nu am primit un răspuns pozitiv.

DACĂ SE ÎNTÂMPLĂ CĂ PLDM, PL, PLR, PAD, PD NU TREC  ÎN PARLAMENT VOR REZISTA – CA PNL –
ŞAPTE ANI ÎN OPOZIŢIE EXTRAPARLAMENTARĂ?

Şi asta e replica nu a mea, ci a voastră ce partide, de fapt, serviţi. Serviţi, serviţi, e treabă bănoasă, înţelegem. Partide-cartel, partide-clientelare, partide de buzunar, partide de conjunctură, partide oportuniste şi adugaţi şi voi ce mai doriţi ca să calificaţi partidele corupte, CU ŞANSE, care sunt, şi antiromâneşti, proruseşti, făcând parte din Clanurile Lucinschi sau Voronin, că e tot acolo.

De PNL nu vă bate
ţi capul, nu e dureroasă neridicarea, e dureroasă căderea.

Vitalia PAVLICENCO

--------------------------------------


Proteste şi mulţumiri Vitaliei Pavlicenco pentru denigrare, Info-Prim Neo
(reluat din 5 decembrie 2011)

Agenţia de presă Info-Prim Neo îşi exprimă dezaprobarea în legătură cu gestul denigrator în adresa sa, făcut public de către doamna Vitalia Pavlicenco, preşedinte al Partidului Naţional Liberal, la sfârşitul săptămânii trecute. Anume drept denigrare trebuie calificată includerea Agenţiei Info-Prim Neo într-o listă de organe de presă care s-ar afla sub controlul unei persoane politice de rang înalt din Republica Moldova.

Nici doamna Pavlicenco personal, nici formaţiunile politice din care a făcut parte, nu au fost vreodată printre abonaţii Agenţiei, respectiv, nu au avut acces la fluxul integral de ştiri, ca să fie în măsură să judece la modul obiectiv despre produsul mediatic Info-Prim Neo. Trebuie să înţelegem că Doamna nu a fost până acum nici printre cititorii unei anumite părţi de produse Info-Prim Neo, pe care Agenţia le oferă pe site-ul său www.info-prim.md cu acces liber pentru publicul larg sau nu a putut să-şi formeze o părere obiectivă, chiar dacă se consideră ziarist de profesie.

În acelaşi timp, Agenţia îi adresează doamnei Vitalia Pavlicenco mulţumiri pentru  grava eroare pe care a făcut-o. Neverosimila ei afirmaţie dovedeşte că argumente plauzibile, mai puţin fantastice, pentru a învinui Agenţia Info-Prim Neo de părtinire în favoarea cuiva, pur şi simplu, nu există. Astfel, indirect, liderul PNL a confirmat încă o dată poziţia independentă a Agenţiei.

La rândul său, această lipsă de capacitate a doamnei Pavlicenco de a se clarifica într-un domeniu care îi este cunoscut bine, ar putea trezi îndoieli în posibilităţile ei de a se descurca şi în cauza pe care o pledează formaţiunea sa – cauza unionistă. Poate de aici şi rezultatele pe care le înregistrează şi PNL, şi cauza în sine?

Respingem eventuala justificare din partea Vitaliei Pavlicenco, potrivit căreia „cineva i-a postat pe blog cui îi aparţine presa în Republica Moldova”. În cazul bunei credinţe, Domnia sa ar trebui să recunoască, cel puţin, responsabilitatea de a oferi „paternitate”, respectiv, pseudo-credibilitate, unui eventual zvon anonim, dacă a fost un zvon anonim. În caz contrar, Vitalia Pavlicenco va fi obligată să recunoască faptul că procedeul seamănă mult a fi zămislit în conformitate cu tehnologiile unui anumit gen de servicii secrete din trecut, de tristă faimă. 

Valeriu Vasilică, în numele echipei Info-Prim Neo

P.S. Comunicatul de mai sus al IPN a fost publicat în calitate de replică la un atac al dnei Vitalia Pavlicenco, lider al Partidului Naţional Liberal, încă pe 5 decembrie 2011. L-a comentat atunci pe larg, dar, de la o distanţă de aproape 3 ani, se vede că nu l-a înţeles nici astăzi. Nu am avut posibilitate şi nici dorinţă să-i formulăm un răspuns direct la recidiva de acum câteva zile, inclusiv pentru că nu avem convingerea că îl va înţelege de data aceasta. S-ar putea ca nu toate tezele din comunicatul vechi al IPN să răspundă la atacurile recente ale dnei Pavlicenco, dar, pe de o parte, atacurile nu sunt noi, pe de altă parte, nici textul dnei Pavlicenco nu are totdeauna legătură cu textele publicate de IPN în cadrul ciclului privind prestaţia şi imaginea tuturor partidelor din Republica Moldova. Din cele 15 partide trecute în revistă până acum, doar două au reacţionat supărat şi doar unul bolnăvicios. Vreţi să ghiciţi care este şi de ce?

V.V.; IPN

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.