Realizări în procesul de implementare a Acordului de Asociere cu UE

Lansarea activităţii Consiliului naţional pentru reforma administraţiei publice reprezintă una dintre realizările în procesul de implementare a Acordului de Asociere cu UE, menţionată la şedinţa Comisiei guvernamentale pentru integrarea europeană. Pe dimensiunea bancară s-a menţionat, ca realizare, elaborarea planului de acţiuni pentru implementarea recomandărilor Programului de Evaluare a Sectorului Financiar, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, evoluţiile în implementarea Foii de parcurs privind reformele prioritare şi restanţele în realizarea Planului Naţional pentru Implementarea Acordului de Asociere au fost principalele subiecte de pe agenda reuniunii Comisiei.

A fost audiată informaţia, prezentată de secretarul general al Guvernului, Tudor Copaci, privind măsurile întreprinse în vederea implementării reformei administraţie publice. Şeful Cancelariei de Stat a menţionat importanţa urgentării adoptării Strategiei de reformare a administraţiei publice. De asemenea, s-au discutat problemele care există în ceea priveşte capacitatea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor de a gestiona eficient testarea produselor de origine animală pentru exportul în UE.

Prim-ministrul Pavel Filip a subliniat necesitatea menţinerii ritmului de realizare a angajamentelor asumate şi a cerut ca la următoarea şedinţă să fie prezentate rezultatele pentru trimestrul I al anului 2016, dar şi restanţele din anii 2014-2015. De asemenea, premierul a solicitat Ministerului Economiei să vină cu un raport privind implementarea Acordului de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA).

Următoarea şedinţă a Comisiei guvernamentale pentru integrarea europeană va avea loc pe 6 aprilie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.