Reacția opoziției parlamentare după demisia premierului: Este rușinoasă și întârziată

Deputații Partidului Socialiștilor susțin că demisia premierului Gavrilița este rușinoasă și întârziată. Eșecul Guvernului este eșecul întregii guvernări și este necesar să fie organizate alegeri parlamentare anticipate. Declarații în acest sens au făcut vineri reprezentanții Comitetului executiv al formațiunii într-o conferință de presă, transmite IPN.

Deputatul Vlad Batrîncea a declarat că pe parcursul a 18 luni socialiștii au declarat că acest Guvern este cel mai neprofesionist, care a venit cu reforme și măsuri ineficiente, care doar au dăunat poporului țării. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a înaintat și moțiune de cenzură, prezentând argumentele pentru necesitatea demisiei, însă atunci majoritatea parlamentară s-a opus și a apărat executivul. Mai târziu însă a recurs la demisie.

Fracțiunea BCS nu a mers la consultările cu președintele țării pentru desemnarea unui candidat la funcția de premier.

Deputata Partidului politic Șor, Marina Tauber, a menționat pentru presă după consultările de la Președinție că acest proces este mimat. „În cazul în care acest candidat o să achite toate facturile pentru lunile decembrie, ianuarie și februarie noi putem să ne gândim și să votăm acest candidat”, a mai spus Marina Tauber.

Premierul Natalia Gavrilița și-a  prezentat vineri demisia ca urmare a unei ședințe ca avut loc la Președinție.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.