Reacția lui Igor Dodon, după ce Maia Sandu a anunțat data alegerilor anticipate

Liderul socialiștilor, ex-președintele țării, Igor Dodon susține că PSRM este pregătit pentru alegeri anticipate și că acestea au fost inevitabile, însă ar fi trebuit să fie amânate din cauza pandemiei. Totodată, Igor Dodon susține că, fiind ghidată de ambiții politice meschine și de o dorință avidă de a-și mări cu orice preț fracțiunea în viitorul parlament, președintele Maia Sandu a inițiat un experiment foarte periculos: pentru prima dată în ultimele câteva decenii, Moldova a rămas pe o perioadă nedeterminată fără un Parlament și fără un Guvern funcțional. Reacția vine după anunțul făcut de Maia Sandu cu privire la dizolvarea Parlamentului și desfășurarea alegerilor anticipate în data de 11 iulie, transmite IPN

„La toamnă, numărul de infectați ar fi fost deja în scădere. Însă dacă pentru Maia Sandu și coordonatorii săi din Occident nu contează riscurile la care sunt supuși cetățenii Moldovei, dacă Curții Constituționale aservite politic nu-i pasă de Constituție și ei toți împreună insistă asupra unei campanii electorale imediate, să-și asume toată responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă”, a scris fostul șef al statului pe Facebook. Dodon afirmă că o dată cu anularea stării de urgență, Guvernul a fost lipsit de competența de a lua deciziile necesare în mod operativ cu privire la pandemie, criza economică și socială. „Anulând starea de urgență prin decizia controversată a Curții Constituționale de buzunar, președintele și partidul său au anulat mai multe inițiative aprobate anterior de către Guvern pentru susținerea populației și a agenților economici”, susține Dodon.

Potrivit liderului PSRM, „acționând la indicația coordonatorilor din Occident, Maia Sandu și sateliții săi politici aruncă țara în campania electorală chiar în apogeul pandemiei, când numărul cetățenilor imunizați constituie abia circa 3%, pe un fundal de deficit bugetar enorm”. Președintele PSRM mai atenționează că în buget nu sunt prevăzuți bani pentru alegeri. În opinia lui, „acum aceștia trebuie să fie luați din alte surse și rezerve importante, inclusiv din banii rezervați pentru achiziționarea vaccinurilor”.

Președintele țării, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului miercuri seara, 28 aprilie, ca urmare a hotărârii Curții Constituționale prin care hotărârea Parlamentului cu privire la instituirea stării de urgență pentru o perioadă de două luni a fost declarată neconstituțională.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.