Reacția Ligii Orașelor și Comunelor la reținerea lui Mihail Bagas

După reținerea lui Mihail Bagas, Liga Orașelor și Comunelor, partid care l-a desemnat în cursa pentru fotoliul de primar al capitalei, a venit cu o reacție. Formațiunea își exprimă speranța că organele de anchetă își vor îndeplini atribuțiile într-un mod imparțial și echidistant, în strictă conformitate cu legea și normele procesuale, transmite IPN.

„În același timp, ne exprimăm îngrijorarea cu privire la desfășurarea măsurilor operative și a reținerii candidatului LOC la o distanță de două zile de la depunerea actelor pentru participarea în scrutinul electoral local. Fiecare persoană și implicit fiecare candidat este pasibil de răspundere penală, doar în cazul existenței probelor pertinente privind încălcarea prevederilor legale și a legislației electorale”, menționează Liga Orașelor și Comunelor.

Formațiunea le solicită organelor de anchetă ca măsurile procesuale să poarte caracter transparent, public și argumentat de probatoriul necesar, în caz contrar, astfel de acțiuni desfășurate în perioada electorală pot fi calificate ca presiune publică și încercare de a prejudicia grav imaginea partidului politic.

Activistul Mihail Bagas, pretendent la funcția de primar al capitalei, a fost reținut joi. Potrivit Procuraturii Anticorupție, acesta este suspectat de pregătirea și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali, în proporții mari, și complicitate și instigare la spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.