Raportul Kroll va fi publicat după ce vor fi scoase anumite informaţii, experţi

Raportul Companiei Kroll va fi publicat, însă din el va lipsi informaţia referitor implicarea unor politicieni de rang înalt la furtul miliardelor din cele trei bănci, a declarat analistul politic, fostul vicepremier Valentin Dolganiuc, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN,

Potrivit lui Dolganiuc „în raportul care va fi dat publicităţii vor lipsi pasaje ce se referă la nume concrete. Procuratura, CNA şi celelalte instituţii se află la cheremul oligarhilor de la guvernare. Adevărul despre furtul de la cele trei bănci ar putea ieşi la iveală numai dacă va fi schimbată elita politică a ţării. Numai aşa ar putea ca vinovaţii să fie atraşi la răspundere, iar banii restituiţi. Altfel este imposibil”.

Potrivit analistului, prin acest furt fiecare cetăţean al Republicii Moldova, indiferent de vârstă, a devenit dator cu 6500 de Euro. „În condiţiile economiei pe care o avem povara acestei datorii va persista cel puţin 15 ani. Suma furată constituie volumul pensiilor şi a asigurărilor sociale pe trei ani”, a declarat Dolganiuc.

Expertul economic, Viorel Gârbu, de asemenea consideră că autorităţile vor publica raportul Kroll doar după ce vor scoate din el informaţiile care se referă la demnitari. „Declaraţia alianţei de guvernare privind publicarea raportului este un joc din partea politicienilor. Nu mă interesează în esenţă acest raport Kroll. Dar mă interesează cine sunt figuranţii acestui furt de proporţii, mă interesează ca banii să fie restituiţi, iar vinovaţii condamnaţi”, a spus Gârbu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.