Radio Moldova începe a doua rundă de dezbateri electorale

Postul public Radio Moldova începe luni, 18, februarie, a doua rundă de dezbateri electorale. Participanți își vor prezenta programele electorale, vor răspunde la întrebările moderatorilor și vor avea posibilitatea să dea replici, de luni până vineri, începând cu ora 9.15, transmite IPN.

Potrivit lui Vasile Mija, șeful redacției „Dezbateri, documentare, coproducție și investigații”, în prima rundă concurenții au fost receptivi la apelul de participare la dezbateri și au dat dovadă de calm și raționament în timpul acestora. În cadrul emisiunilor s-a discutat despre soluțiile pentru problemele sociale, politice, separarea puterilor în stat, combaterea corupției, cooperare internațională și alte domenii de interes.

Vasile Mija afirmă că dezbaterile organizate la postul public de radio contribuie la informarea populației privind oferta electorală a concurenților, așa încât în ziua alegerilor cetățeanul să facă o alegere bună, mai ales în contextul în care va trebui să o facă din primul tur, pentru că turul doi nu este. El i-a îndemnat pe ascultători să urmărească dezbaterile pentru că acest lucru îi va ajuta să fie mai bine documentați.

Emisiunile vor fi moderate de către jurnalistele Tatiana Fişer şi Veronica Mungiu. Emisiunile sunt realizate în parteneriat cu Asociația „Promo-LEX”, în cadrul Programului „Democrație, Transparență și Responsabilitate”. Ele pot fi urmărite și live pe pagina trm.md.

Tot din 18 februarie, când începe ultima săptămână a campaniei electorale, Radio Moldova va acorda gratuit câte 10 minute timp de antenă fiecărui participant la referendumul republican consultativ din 24 februarie. La ora 11.40, începe rubrica „Tribuna concurentului electoral”, unde concurenții vor aduce argumente pro și contra reducerii numărului de deputați și a revocării deputaților care nu își îndeplinesc obligațiunile în modul corespunzător.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.