PUN a depus un denunț la Procuratură în care cere anchetarea lui Igor Dodon

Partidul Unității Naționale (PUN) a depus un denunț la Procuratura Generală, în care cere anchetarea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Într-o conferință de presă la IPN, Anatol Şalaru, președinte executiv al formațiunii, a spus că la baza denunțului a stat o înregistrare video apărută în presă unde Igor Dodon îi vorbește fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, despre faptul că primește lunar bani din Rusia pentru Partidul Socialiștilor, pe care l-a condus până să fie ales președinte.

Potrivit lui Anatol Şalaru, acțiunile lui Igor Dodon vin în contradicție cu legile Republicii Moldova, inclusiv cu cele care vizează securitatea națională a statului. Anatol Şalaru spune că denunțul este făcut acum dat fiind faptul că, de câteva zile, există un nou procuror general, chiar dacă interimar. „Declanșarea procedurii de urmărire penală sau nedeclanșarea ei va fi hârtia de turnesol a imparțialității și a mult doritei depolitizări a justiției”, a spus Anatol Şalaru.

Anatol Şalaru a mai spus că nimeni nu este și nu trebuie să fie deasupra legii. În opinia sa, informațiile apărute în presă sunt suficiente pentru suspendarea și anchetarea lui Igor Dodon. „Este necesar ca această anchetă, deja întârziată, să fie lansată cât mai repede pentru a nu permite ascunderea urmelor, mai ales a celor care vizează finanțările venite din Rusia. Dat fiind faptul că acest denunț vizează elemente care constituie atentat la securitatea națională, sperăm că noul procuror general interimar va acționa cât mai urgent”, a mai spus Anatol Şalaru.

Denunțul a fost depus miercuri, 7 august și, potrivit președintelui executiv al PUN, examinarea acestuia, conform procedurilor legale, durează o lună.

  • Anatol Salaru despre denunt
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.