PSRM susține că nu va organiza contramăsuri în data de 25 martie

Partidul Socialiștilor susține că nu va organiza contramăsuri în capitală în data de 25 martie, când unioniștii au anunțat că vor organiza o amplă manifestare pentru a marca cei 100 de ani de la unirea cu România din 1918. Totodată, PSRM declară că sprijină poziția președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, și se declară disponibili să participe la formarea Frontului Național pentru apărarea statalității moldovenești, dacă din partea șefului statului va fi făcut un astfel de apel, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, PSRM consideră organizarea de către unioniști a adunării unioniste drept o provocare deliberată, îndreptată împotriva suveranității statului, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, precum și o provocare împotriva poporului multinațional moldovenesc.

„A devenit cunoscut faptul că, organizatorii acestei acțiuni sunt pregătiți să implice în mod activ studenții, elevii liceelor și ai gimnaziilor. În Chișinău, se așteaptă sosirea de adepți ai grupărilor de extremă dreaptă și fani ai echipelor de fotbal din România”, se arată în comunicatul PSRM. Socialiștii consideră că partidele, mișcările și personalitățile unioniste nu trebuie admise să participe la viitoarele alegeri locale și parlamentare, iar pentru a obține acest lucru vor lupta pe dimensiunea juridică și cea legislativă.

Partidul Socialiștilor a cerut colaboratorilor SIS, Ministerului Afacerilor Interne și a Procuraturii să-și îndeplinească obligațiile profesionale pentru a opri actele de violență din capitala Moldovei și pentru a preveni infiltrarea în țară a provocatorilor din statul vecin, iar părinților și profesorilor să nu permită implicarea ilegală a minorilor în acțiunile violente.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.