PSRM se declară pregătit pentru campania electorală

Partidul Socialiștilor se așteaptă la o campanie electorală dură și spune că este pregătit de ea. Partidul va avea reprezentanți în fiecare secție de votare și observatori care vor monitoriza mersul votării în ziua alegerilor, transmite IPN.

„Ca partid, ne dorim ca aceste alegeri să fie corecte, echidistant reflectate de mass-media, iar partidele politice să se alinieze la acel cod de conduită în campanie pe care l-am subsemnat”, a declarat lidera PSRM, joi, într-o conferință de presă. Referindu-se la candidații PSRM pentru circumscripțiile uninominale, Zinaida Greceanîi a spus că 46 dintre ei au și prezentat listele cu semnături. În total au fost colectate circa 35 de mii de semnături.

Potrivit lui Ion Ceban, secretar ideologic al partidului, departamente speciale vor monitoriza cum se comportă în campania electorală și la alegeri contracandidații electorali, mass-media, pentru a veghea să nu fie încălcată legislația electorală. Ion Ceban mai spune că PSRM a semnat deja declarația de răspundere în domeniul finanțării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

În cel mai scurt timp, reprezentantul PSRM la CEC va semna declarația de conduită privind condițiile și modul de susținere financiară, materială, nematerială a candidaților în campania electorală pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

Maxim Lebedinschi, reprezentant al PSRM cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală, a declarat că, încă înainte de începerea campaniei electorale, au fost constatate încălcări ale legislației electorale de către unele partide, candidați sau potențiali candidați la alegeri. Acestea se referă la utilizarea resurselor administrative de unii concurenți electorali, dar și la admiterea în cursa electorală a persoanelor care fie au fost condamnate penal, fie se află sub urmărire penală pe diferite capete de acuzare.

Maxim Lebedinschi a mai spus că unii concurenți folosesc imaginea persoanelor străine în acțiunile de agitație electorală, fapt ce constituie temei de excludere din campania electorală. De asemenea, a fost sesizată apariția clonelor candidaților, inclusiv înaintați de PSRM, dar și folosirea televiziunii naționale în interesul unui candidat, fapt care va fi sesizat la CCA.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat PSRM pe 2 ianuarie. Fonațiunea are 54 de candidați pe lista națională. Înregistrarea candidaților în circumscripțiile uninominale continuă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.