PSRM s-a expus categoric împotriva anticipatelor în cadrul întrevederii cu Johannes Hahn

Reprezentanții Partidului Socialiștilor s-au expus categoric împotriva alegerilor anticipate în cadrul întrevederii cu înaltul comisar european pentru vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn, aflat într-o vizită în Republica Moldova. Totodată, aceștia au menționat că PSRM rămâne deschis pentru discuții cu blocul ACUM pentru a soluționa criza politică în care se află Republica Moldova, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al PSRM se spune că formațiunea i-a prezentat oficialului european poziția aprobată în cadrul Consiliului Republican „privind măsurile ulterioare de soluționare a crizei politice și formarea unei majorități parlamentare și a unui Guvern”.

„Partidul Socialiștilor a constatat cu părere de rău că reprezentanții blocului ACUM, până în ziua de astăzi au refuzat practic să ia în considerare propunerile noastre pentru începerea dialogului. În același timp, PSRM remarcă faptul că rămâne a fi deschis pentru discuții, însă timpul în care pot fi luate anumite decizii se epuizează din punct de vedere juridic, după care Parlamentul urmează să fie dizolvat”, se menționează în comunicatul PSRM.

Partidul Socialiștilor și-a expus poziția categorică împotriva alegerilor anticipate, care potrivit formațiunii, reprezintă o cale nedorită în actuala situație politică din Moldova. „Cu toate acestea, o abatere semnificativă de la deciziile luate de organele colegiale supreme de conducere a partidului este neacceptabilă. Considerăm că în această săptămână este posibilă reluarea dialogului și găsirea unei soluții care ar putea conveni ambelor părți, și intereselor alegătorilor, dar și a țării în general”, mai menționează socialiștii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.