PSDE: Referendumul e crucial pentru viitorul european al țării

Referendumul constituțional este crucial, iar nevalidarea plebiscitului ar putea pune în pericol securitatea națională, bunăstarea populației și perspectivele țării. Este un semnal de alarmă lansat astăzi de Partidul Social Democrat European (PSDE), transmite IPN.

„Eșuarea referendumului ar putea aduce riscuri serioase nu doar pentru securitatea națională, dar și pentru bunăstarea populației și pentru continuarea procesului de dezvoltare și integrare europeană a țării”, a declarat președintele PSDE, Ion Sula.

PSDE a pus accent pe faptul că negocierile de aderare la Uniunea Europeană nu reprezintă un succes obținut peste noapte, așa cum încearcă să sugereze actuala guvernare, spune Ion Sula. Reprezentanții partidului au amintit că procesul de integrare europeană a început acum aproape 20 de ani, odată cu semnarea „Planului de Acțiuni Uniunea Europeană - Republica Moldova”, în februarie 2005.

„Integrarea europeană nu este meritul exclusiv al guvernării actuale. Acest parcurs a fost început acum două decenii, iar semnarea Planului de Acțiuni în 2005 a fost primul pas important în acest sens. Este crucial să înțelegem că acest proces nu se va încheia odată cu schimbarea guvernării, dar va necesita eforturi constante,” a adăugat liderul PSDE.

Pentru a nu admite un scenariu nefavorabil țării, PSDE reiterează sprijinul pentru procesul de integrare europeană, îndeamnă toți cetățenii să iasă masiv la urne în ziua de 20 octombrie și să spună un „DA” hotărât, pentru a închide încă o etapă decisivă în istoria Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.