PRUT-2023: Salvatorii din Moldova și România participă la exerciții comune

Specialiști în gestionarea situațiilor de urgență din Republica Moldova și România participă în aceste zile la exerciții comune de simulare a situațiilor de urgență. Salvatorii își exersează procedurile existente de intervenție pentru a se deprinde cu activitățile operaționale comune. Aceste aplicații fac parte din exercițiului internațional de tip combinat „PRUT-2023”, informează IGSU, transmite IPN.

În perioada 26-27 iunie 2023, în cadrul Proiectului Transfrontalier SMURD-2, Republica Moldova și România desfășoară exercițiu de conducere, fără acțiune în teren, de tip TTX (Table Top Exercise).

Prima etapă a Exercițiului TTX a avut loc pe 26 iunie, în incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Forțele serviciilor de urgență responsabile din Republica Moldova și România au simulat intervenția pentru lichidarea consecințelor alunecărilor de teren, cu deteriorări esențiale și distrugeri ale mai multor clădiri și obiective industriale, cu producerea incendiilor. Reprezentanții din România s-au conectat online la aceste exerciții.

A doua etapă a Exercițiului TTX  se desfășoară pe 27 iunie, în România, unde este simulată gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier cu victime multiple – eveniment produs pe teritoriul României. La aplicațiile online din cadrul Republicii Moldova participă autoritățile publice centrale responsabile de gestionarea situațiilor excepționale cu caracter transfrontalier.

În perioada 28-29 iunie în Republica Moldova, dar și în România vor avea loc exerciții tactice de teren, cu implicarea forțelor și mijloacelor din ambele țări.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.