Protest la Președinție

Deputați și membri ai Partidului Liberal au desfășurat vineri, 18 mai, o acțiune de protest în fața Președinției contra acțiunilor președintelui Igor Dodon de a asocia Republica Moldova cu Uniunea Eurasiatică, transmite IPN.

Formațiunea menționează că acțiunea a avut loc în contextul în care, la data de 14 mai, Igor Dodon, la o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin, președintele bielorus Alexandr Lukaşenko și cel cazah, Nursultan Nazarbaev, au aprobat acordarea statutului de membru observator al Uniunii Eurasiatice pentru Republica Moldova.

În cadrul acțiunii de protest, Mihai Ghimpu, liderul PL, a declarat că Republica Moldova nu are ce căuta în cadrul Uniunii Eurasiatice, drumul ei fiind spre Uniunea Europeană. „Avem Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, am obținut piață pentru exporturile Republicii Moldova, libera circulație pentru cetățeni. Condamnăm acțiunile și spunem: Jos ne-președintele Dodon”, a declarat Mihai Ghimpu.

Potrivit deputatului liberal Roman Boțan, Igor Dodon a comis o gravă crimă împotriva poporului, samavolnic impunând Republicii Moldova propria viziune și a făcut toate demersurile de orientare spre Uniunea Eurasiatică, patronată de Federația Rusă. Acesta a mai spus că Igor Dodon nu are aprobarea Parlamentului, astfel Dodon devine uzurpator al puterii de stat.

În fața protestatarilor a ieșit consilierul prezidențial, Maxim Lebedisnchi. Acesta a declarat că cetățenii au dreptul la exprimare. Consilierul a mai spus că Uniunea Eurasiatică este o uniune economică bazată pe principii democratice, Republica Moldova are statut de observator, iar drepturile cetățenilor moldoveni nu sunt afectate sub nicio formă și acest statut are de adus doar foloase economiei și bunăstării Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.