Protest la Mitropolie împotriva cruzimii animalelor

Mai multe persoane au venit miercuri seara, 24 iulie, în fața Mitropoliei Moldovei pentru a protesta împotriva cruzimii față de animale. Acestea au criticat comportamentul diaconului Ghenadie Valuța surprins acum câteva zile că a legat cu un lanț un câine de mașina sa și l-a târât pe drum. Manifestanții au cerut înlăturarea acestuia de la slujirea celor sfinte, transmite IPN.

Activista civică Erica Zucec a declarat că imaginile apărute, în care un câine este târât în spatele unei mașini, sunt pur și simplu terifiante. Potrivit ei, acest comportament inuman, inadecvat și crud trebuie sancționat, indiferent cine ar face acest lucru. Activista spune că s-a îngrozit și mai mult când a aflat că autorul acestei fapte este o față bisericească – diaconul Ghenadie Valuța.

Erica Zucec a spus că biserica este una dintre puținele instituții care astăzi se bucură de încrederea cetățenilor. Și nu ar fi corect de a știrbi încrederea și speranța oamenilor într-o viață duhovnicească și într-o moralitate înaltă. „Considerăm că este inadecvat ca o față bisericească să contribuie la creșterea agresivității și a faptelor inumane în societate. Și această față bisericească trebuie să fie înlăturată de la slujirea celor sfinte”, a mai spus activista.

Activista salută anunțul recent al Mitropoliei precum că diaconul Ghenadie Valuța a fost suspendat din funcția de cleric al bisericii „Sfântul Dumitru” din orașul Anenii Noi. Însă spune că acțiunile nu se vor opri aici, pentru ca apoi să nu apară un alt comunicat, precum că Ghenadie Valuța a fost restabilit din cauza lipsei componentei infracționale.

Oamenii au venit cu pancarte cu mesajele „Câinii sunt cei mai vechi prieteni ai omului”, „Dumnezeu a făcut fiarele pământului după soiul lor” etc.

Diaconului Ghenadie Valuța a ajuns în atenția opiniei publice după ce a fost surprins că a legat cu un lanț un câine de mașina sa și l-a târât pe drum. Imagini video și fotografii cu câinele legat au fost publicate luni, 22 iulie, pe Facebook. Din imagini se vede că animalul a avut de suferit. Cazul a fost condamnat de apărătorii drepturilor animalelor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.