„Protecția Consumatorului” îndeamnă alegătorii să se gândească bine înainte de a da votul

Asociația republicană obștească „Protecția Consumatorului” îndeamnă alegătorii să se gândească foarte bine înainte de a da votul la alegerile parlamentare din 24 februarie. Într-o conferință de presă la IPN, președintele asociației, Piotr Guțul, a declarată că personal nu va merge la urne pentru că nu există nicio formațiune politică pentru care să-și dea votul.

Piotr Guțul a menționat că, încă din 2009, când Mihai Ghimpu exercita interimatul funcției de președinte, a fost anulată răspunderea penală pentru nerespectarea dreptului consumatorilor. Mai târziu, au fost adoptate modificări legislative prin care persoanele pot fi reprezentate în instanța de judecată doar de avocat sau de o rudă licențiată în drept. Astfel, asociațiilor obștești li s-a retras dreptul să mai reprezinte în judecată consumatorii ale căror drepturi au fost încălcate.

„De asta, stimați consumatori, gândiți-vă pentru ce partid veți vota atunci când veți merge la urne pe 24 februarie. Reieșind din activitatea de 15 ani a Asociației „Protecția Consumatorului”, am ajuns la concluzia că nici Ministerul Afacerilor Interne, nici Procuratura Generală, nici Guvernul, nici Parlamentul nu reacționează la încălcarea Legii privind protecția consumatorilor. Parlamentul adoptă legi care vin în contradicție cu legislația internațională privind protecția drepturilor consumatorilor”, a menționat Piotr Guțul.

Piotr Guțul a pomenit și despre „intenția autorităților de a desființa asociația, în anul 2008, când Guvernul era condus de Zinaida Greceanîi”. „Ce drept am eu acum să votez pentru acest partid, când ea închidea această asociație? Iar pe 9 august am fost ținta unui atentat. Vă privesc în ochi și vă spun sincer că nu este vreun partid pentru care mi-aș da votul. Pe parcursul acestor ani am încercat să ajungem la o înțelegere cu mai mulți lideri politici pentru apărarea drepturilor consumatorilor. Dar nu avem un astfel de partid”, a spus Piotr Guțul.

Nicolae Miler, membru al asociației, a declarat că, urmărind această campanie electorală, și-a făcut impresia că nu este decât un teatru al absurdului. În competiția electorală au fost admise persoane vizate în dosare penale, chiar dacă nu există o decizie de condamnare definitivă. Nicolae Miler a mai spus că nu are încredere în actuala justiție pentru că „o persoană care fură la greu poate să se eschiveze de la răspundere dacă are un avocat bun”.

Un alt membru al asociației, Constantin Tabuncic, se declară dezamăgit în autoritățile care nu îi pot face dreptate de mai bine de șapte ani. El spune că a solicitat ca locuința sa să fie deconectat de la agentul termic, în condițiile în care nu îi este asigurată temperatura prevăzută. Acest lucru nu s-a întâmplat după ani de zile și familia continuă să primească facturi, iar datoriile se acumulează.

Reprezentanții Asociației „Protecția Consumatorului” îndeamnă consumatorii, când li se încalcă drepturile, să sune la numerele de telefon: 022 637436 sau 022556984.

  • piotr gutul catre consumatori.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.