Promo-LEX îndeamnă procurorii să intervină în fiecare caz de violenţă în familie

Asociaţia Promo-LEX îndeamnă Procuratura Generală să reacţioneze prompt în fiecare caz de violenţă în familie. ONG-ul menţionează, într-un comunicat de presă, că a atras atenţia organelor de drept că violenţa în familie reprezintă o infracţiune prevăzută în Codul Penal. Cu toate acestea, poliţia preferă să atragă agresorul la răspundere contravenţională şi nicidecum la răspundere penală, transmite IPN.

Printre concluziile prezentate în diferite studii şi rapoarte Promo-LEX, s-a regăsit şi problema refuzului din partea procurorilor în începerea urmăririi penale, pe motiv că există prevederi analogice în Codul Contravenţional şi urmează a fi aplicată legea mai blândă.

Potrivit Promo-LEX , implicarea Procuraturii în cazuri de violenţă în familie are loc la un nivel insuficient. Asociaţia atrage atenţia organelor procuraturii să-şi exercite drepturile şi obligaţiile prevăzute de legislaţia în vigoare, prin intervenirea în soluţionarea tuturor cazurilor de violenţă în familie eronat calificate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.