Proiectul lui Iurie Leancă are şanse mici, experţi

Proiectul politic pe care intenţionează să-l lanseze în timpul apropiat fostul premier Iurie Leancă are şanse mici să devină unul de succes. Declaraţii în acest sens au fost lansate în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV7”, transmite IPN.

Preşedintele Asociaţiei „Justiţie şi Dreptate”, Ion Dron, susţine că Iurie Leancă are şanse puţine de a se afirma în politică, deoarece a reuşit să se compromită. „Iurie Leancă a acceptat să participe la un spectacol de prost gust în Parlament, atunci când n-a fost votat, ca pe urmă să se victimizeze. Ba chiar a avut tupeul să spună că ştia că nu va fi votat ca premier. Leancă face un PR de prost gust cu iz rusesc. Nu se ştie în ce laboratoare a fost creat. Nici pe departe acest băiat nu este singur şi sunt sigur că nu-l doare soarta ţării. Cert este că el a fost prim-ministru atunci, când a fost furată Banca de Economii şi concesionat Aeroportul. Nu trebuie să vii din Rusia cu tancurile ca să cucereşti Moldova, este suficient să ataci sistemul financiar bancar”, a declarat juristul.

Analistul politic Alexei Tulbure, de asemenea, consideră că proiectul politic al lui Iurie Leancă are şanse puţine ca să se afirme. „ Proiectul lui Leancă nu are şanse de izbândă. Nu este Leancă omul care să poată face schimbarea, nu este el persoana care să poată schimba mentalitatea, felul de a gândi al oamenilor. Cu atât mai mult că Leancă a făcut multe gafe. Ceea ce este în favoarea lui Leancă, e că proiectul său politic se va bucura de susţinerea partenerilor externi”, a spus Tulbure.

Anatol Ţăranu, directorul Centrului de analiză şi consultanţă politică „Politicon”, este de părerea că actuala guvernare va pune piedici proiectului politic al lui Iurie Leancă. „Leancă este persoana agreată în societate, este bun în privinţa discursului public, denotă încredere. El spune multe lucruri, fapt care s-ar putea întoarce împotriva lui şi să-i agraveze situaţia. Nu va fi deloc uşor de realizat proiectul lui Leancă. De capul lui se vor ocupa cei care cunosc tainele bucătăriei, iar această bucătărie a rămas prin colţuri nemăturată”, a opinat expertul.

Invitatul permanent al emisiunii, analistul politic Igor Boţan, s-a arătat mai puţin sceptic privind proiectul politic al lui Iurie Leancă. „Avantajul lui Iurie Leancă este că nu a fost demis pentru acţiuni de corupţie. Totuşi, am semne mari de întrebare privind prestaţia lui Leancă în calitate de premier”, a spus Boţan.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.