Proiectul Energie şi Biomasă Moldova, prelungit

Proiectul Energie şi Biomasă Moldova va fi prelungit pentru o perioadă de trei ani. Decizia a fost luată la şedinţa consiliului proiectului, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Reprezentantul permanent PNUD în Moldova, Nicola Harrington-Buhay, a subliniat că rezultatele proiectului au fost apreciate la nivel global. „Este pentru prima oară în cariera mea în care văd ca un singur proiect să atingă atâtea aspecte importante: crearea de locuri de muncă în zonele rurale, incluzând locuri de muncă pentru femei, acţiuni educative în rândul maturilor şi a copiilor, crearea unor parteneriate publice-private reuşite la nivel local, implicarea experţilor străini”, a spus oficialul.

Alexandre Darras, reprezentant al Delegaţiei UE în Moldova, a spus că s-a decis prelungirea proiectului datorită succesului şi impactului acestuia. De această dată, urmează să fie acoperită şi regiunea transnistreană. „Ne propunem să susţinem sectorul privat, pentru a-l stimula să utilizeze tehnologii eficiente energetic în procesele de producţie”, a spus Alexandre Darras.

În perioada de implementare a proiectului, 160 de instituţii publice au fost conectate la sistemele de încălzire pe biomasă, cu 30 de instituţii mai multe decât era prevăzut iniţial. Totodată, au fost create peste 360 de locuri de muncă noi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.