Proiectul de modificare a Legii învăţământului este făcut în grabă, rector

Proiectul de modificare a Legii învăţământului este făcut în grabă, consideră rectorul Universităţii Tehnice din Moldova, Ion Bostan. În cadrul audierilor în comisia parlamentară de profil, el a spus că de fiecare dată când se schimbă conducerea Ministerului Educaţiei apare ceva nou. Într-o perioadă de 7 ani, au fost prezentate 5 proiecte pentru modificarea Legii învăţământului, unele mult mai bune varianta actuală, propusă pentru dezbateri publice.

„Cineva regizează foarte bine acest lucru. Se propune în grabă, fără a modela consecinţele. De câte ori se schimbă conducerea, se ia totul de la capăt”, a menţionat Ion Bostan, citat de IPN. Rectorul a mai spus că fondarea unei agenţii de asigurare a calităţii pentru învăţământul vocaţional şi superior, propusă de actualul proiect, nu este o idee nouă, o astfel de iniţiativă a existat şi în proiectele anterioare.

Deputatul Ana Guţu a spus că iniţiativa Ministerului Educaţiei este lăudabilă, astfel de reforme trebuiau implementate încă în anii precedenţi. Aceasta a mai spus că  va sprijini acest proiect de lege în Parlament şi îşi va convinge şi colegii să facă acelaşi lucru.

Proiectul de modificare şi completare a Legii învăţământului a primit avizul pozitiv al Guvernului. Principalele modificări propuse se referă la organizarea a trei cicluri de învăţământ universitar în loc de două, în care să se includă şi doctoratul, precum şi fondarea unei agenţii pentru asigurarea calităţii în învăţământul vocaţional şi superior.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.