Proiectele energetice vor fi continuate cu susţinerea ONU

Proiectul Energie şi Biomasă şi proiectul ESCO Moldova urmează a fi continuate cu susţinerea Organizaţiei Naţiunilor Unite. Despre aceasta au convenit viceprim-ministrul, ministrul economiei, Octavian Calmâc, şi rezidentul coordonator al ONU şi reprezentant permanent în cadrul PNUD, Dafina Gercheva. Totodată, cei doi oficiali au discutat şi despre o colaborare mai strânsă la diferite niveluri, astfel ca potenţialul energetic regenerabil în localităţile din ţară să fie valorificat la maxim, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, în cadrul întrevederii, Dafina Gherceva a menţionat că ONU va susţine în continuare proiectele iniţiate, scopul final fiind sporirea cu 15% a potenţialul utilizării energiei regenerabile în clădirile publice. „Energia din biomasă va asigura în viitor securitatea energetică a Republicii Moldova, astfel ca acesta să nu fie dependentă de factori externi”, a subliniat oficialul.

La rândul său, Octavian Calmâc a menţionat că promovarea eficienţei energetice este o activitate strategică pentru Republica Moldova. Acesta a menţionat că pentru a îmbunătăţi acest sector vor fi iniţiate un şir de acţiuni, care vor pune în condiţii egale utilizatorii de gaz şi cei de energie regenerabilă.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali s-au referit şi la agenda de cooperare, au discutat despre continuarea proiectelor iniţiate şi dezvoltarea noilor parteneriate în special în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE