Proiectele de legi privind împuternicirile Găgăuziei, întoarse în Parlament

Proiectele de legi privind împuternicirile Găgăuziei au fost returnate în Parlament, președintele Igor Dodon refuzând să le promulge. Șeful statului menționează că în urma examinării proiectelor a ajuns la concluzia că acestea nu corespund propunerilor elaborate de grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei și reprezentanților societății civile, transmite IPN.

„După discuția cu bașcanul Irina Vlah și alți reprezentanți ai administrației Găgăuziei, dar și în baza concluziilor făcute în urma întrevederii extinse cu reprezentanții Adunării Populare a Găgăuziei, din 25 iulie, am decis să returnez Parlamentului proiectele menționate. Suntem datori să păstrăm pacea și unitatea societății noastre”, a scris Igor Dodon pe o rețea de socializare.

Potrivit președintelui, Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei, din 23 decembrie, 1994, a reprezentat un compromis, necesar pentru excluderea escaladării conflictului existent la acel moment. „Trebuie să facem tot posibilul pentru ca legea din 1994 să funcționeze în deplină măsură, iar toate modificările sau completările să fie făcute în spiritul acestei legi”, a menționează Igor Dodon.

Proiectele întoarse în Parlament sunt: Legea nr. 186 pentru modificarea și completarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova și Legea nr. 187 pentru modificarea și completarea unor acte legislative, potrivit cărora satele, comunele, orașele și municipiile din Moldova sunt autorități de nivelul întâi, raioanele și municipiile Chișinău și Bălți – de nivelul doi, iar UTA Găgăuzia – administrație de nivel special.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.