Programul propus de premierul desemnat Dorin Recean

Deschiderea negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană și accelerarea procesului de integrare, precum și siguranța cetățenilor în contextul regional – sunt obiective fixate în programul candidatului desemnat la funcția de prim-ministru, Dorin Recean. Executivul își propune să accelereze și să eficientizeze lupta împotriva corupției, dar și să avanseze reforma administrației publice la nivel central și local, transmite IPN.

În program este stabilită ca obiectiv crearea precondițiilor pentru lansarea de noi afaceri prin facilitarea deschiderii, dezvoltării și internaționalizării afacerilor, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii  prin programe de finanțare și instruire. La fel se menționează și asigurarea securității transfrontaliere și a ordinii și siguranței publice prin adaptarea continuă a capabilităților și a politicilor.

„Riscurile pentru securitatea din regiune sunt mari, cu consecințe grave pentru Republica Moldova. Țara noastră este ținta unor amenințări și tentative de destabilizare fără precedent. Guvernul va prioritiza ordinea publică și siguranța cetățenilor, prestarea stabilității și a unității țării prin politici de coeziune și o politică externă activă, precum și prin modernizarea structurilor de forță”, se arată în programul lui Dorin Recean.

Noul Guvern mai promite să asigure o creștere sustenabilă a pensiilor, a alocațiilor și a indemnizațiilor. Promite să accelereze modernizarea sistemului de sănătate întru asigurarea majorării accesului populației la toate tipurile de servicii medicale și la medicamente.

Promovarea unei politici externe active, bazată pe valorile fundamentale ale lumii libere, pe consolidarea relațiilor cu partenerii de dezvoltarea și orientarea eforturilor diplomatice pentru asigurarea parcursului european.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.