Programul preşedintelui român la Chişinău

În cadrul vizitei oficiale în Republica Moldova, preşedintele României, Klaus Iohannis, va avea întrevederi cu preşedintele Nicolae Timofti, prim-ministrul, preşedintele Parlamentului, dar şi cu liderii partidelor parlamentare pro-europene. De asemenea, şeful statului român va depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi va ţine o alocuţiune în faţa studenţilor Universităţii de Stat, transmite IPN.

Potrivit programului remis de Preşedinţie, delegaţia condusă de Klaus Iohannis va sosi cu avionul special pe Aeroportul Internaţional Chişinău în după-amiaza zilei de marţi, 24 februarie, la ora 15.15. La ora 15.35 va avea loc ceremonia oficială de întâmpinare a preşedintelui român de către Nicolae Timofti, la Reşedinţa de Stat. Ulterior, cei doi şefi de stat vor purta convorbiri tête-à-tête, după care vor lua parte la convorbirile oficiale cu participarea membrilor celor două delegaţii. La ora 17.00, cei doi şefi de stat vor susţine o conferinţă de presă comună.

La ora 17.30, tot la Reşedinţa de Stat din strada Nicolae Iorga, Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu prim-ministrul Chiril Gaburici. La ora 19.20, la Crama Cricova, va avea loc un dineu oficial oferit de preşedintele Nicolae Timofti.

A doua zi, la ora 9.00, preşedintele român va avea o întrevedere cu preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, la ora 9.35 – cu preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, iar la ora 10.10 cu preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. La ora 10.45 Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Toate întrevederile vor avea loc la Reşedinţa de Stat din  str. Nicolae Iorga.

După întrevederi, la ora 11.30, şeful statului român va participa la depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din capitală. La ora 12.30,  oficialul român va ţine o alocuţiune în faţa studenţilor Universităţii de Stat. La ora 12.50, avionul preşedintelui României, Klaus Iohannis, va decola spre Bucureşti.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.