Programul „Pentru o Moldovă Normală”. Candidatul care promite să-l aplice dacă devine președinte

Candidatul independent Tudor Ulianovschi susține că imediat ce ar deveni președinte al țării va pune în aplicare programul electoral „Pentru o Moldovă Normală”, care conține zece obiective prioritare, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook, Tudor Ulianovschi spune că va insista ca negocierile privind integrarea Moldovei în UE să aibă loc doar cu respectarea intereselor naționale și ale cetățenilor. Totodată, va monitoriza personal procesul de negocieri, desfășurat de Comisia Națională pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova.

„Într-o Moldovă normală, a fi proeuropean nu înseamnă a vota doar pentru candidatul puterii, iar ideea integrării europene nu trebuie politizată și nici hiperbolizată. Totodată, Guvernul nu trebuie să facă reforme doar pentru a le raporta la Bruxelles, ci pentru bunăstarea cetățenilor”, a scris Tudor Ulianovschi.

Potrivit candidatului, un consilier prezidențial trebuie desemnat pentru monitorizarea procesului privind negocierea cu UE, de către Guvern. În plus, declară Ulianovschi, unele reforme trebuie dur negociate, astfel încât Republica Moldova să beneficieze de mai multe avantaje.

Totodată, Tudor Ulianovschi le-a promit angajaților Regiei „Exploatarea drumurilor și podurilor” (EXDRUPO) că, dacă va fi ales președinte al țării, va susține reforme pentru ca toți muncitorii să fie plătiți corect, pe măsura eforturilor lor, să fie echipați adecvat și să lucreze în condiții decente.

„Împreună, putem schimba destinul greu al oamenilor care activează în domeniul infrastructurii și nu numai. De asemenea, le putem oferi o viață mai bună, un trai demn și respectul pe care îl merită”, a declarat Tudor Ulianovschi în cadrul unei întâlniri electorale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.