Programul „PARE 1+1” a fost extins până la finele anului 2024

Programul de atragere a remitențelor în economie „PARE 1+1” a fost extins până la finele anului 2024. Pentru implementarea acestuia, Ministerul Economiei a prevăzut, pentru anii 2022-2024, 30 de milioane lei anual. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi a Guvernului, transmite IPN.

„PARE 1+1” este destinat lucrătorilor migranți sau rudelor de gradul întâi, care investesc mijloace bănești obținute peste hotare în inițierea sau extinderea unei afaceri în Republica Moldova. Fiecare leu investit din remitențe este suplinit cu un leu din partea programului. Finanțarea maximă a statului nu poate depăși 250 de mii de lei.

Pe parcursul anilor 2010-2021, în cadrul programului au fost aprobate pentru finanțare mai bine de 1 800 de proiecte investiționale, au fost lansate peste 700 de afaceri noi. Aproape 50% dintre antreprenori sunt tineri cu vârsta de până la 35 de ani.

Printre participanții la Program sunt migranți care muncesc în peste 35 de state. Cea mai mare pondere o dețin persoanele care investesc în afacerile din Moldova banii obținuți în Italia, Federația Rusă și Marea Britanie. 32% din totalul beneficiarilor „PARE 1+1” sunt femei. Cele mai multe afaceri sunt în domeniul agriculturii și prestării serviciilor.

Programul „PARE 1+1” este implementat de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, fiind finanțat din bugetul de stat și suplinit din fondurile Uniunii Europene.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.