Programul Național privind implementarea obiectivelor stabilite în temeiul Protocolului privind Apa și Sănătatea în Republica Moldova

Comunicat de presă

Forum Național „Apă pentru Sănătate”

Programul Național privind implementarea obiectivelor stabilite în temeiul Protocolului privind Apa și Sănătatea în Republica Moldova

În perioada 26-27 septembrie 2016 va avea loc Forumul Final „Apă pentru Sănătate”, eveniment unic de finalizare și de raportare asupra implementării proiectului „Protocolul privind Apa și Sănătatea în Republica Moldova[1]”, în 2009. Punctul forte al evenimentului constă în prezentarea Programului Național pentru punerea în aplicare a obiectivelor stabilite în temeiul Protocolului privind Apa și Sănătatea în Republica Moldova, precum și impulsionarea angajamentului de acțiune din partea autorităților guvernamentale naționale și a entităților internaționale.

Prima zi de Forum va fi focusată pe crearea unui dialog activ al reprezentanţilor societății civile privind implementarea obiectivelor stabilite în temeiul Protocolului privind Apa și Sănătatea în Republica Moldova. Opinia sintetizată a societății civile va fi raportată reprezentanților guvernamentali în cadrul celei de-a 2-a zi a Forumului, în vederea responsabilizării acestora privind implementarea obiectivelor stabilite. În ansamblu, Forumul se va concentra pe punerea în aplicare a prevederilor Programului Național, pe posibilele provocări și sinergii care urmează să fie stabilite cu alte proiecte în curs de desfășurare.

Reprezentanții societății civile din zone urbane și rurale, operatorii de apă din mediul rural și urban, experți în domeniul apă și sanitație interesați de participarea la forum sunt rugați să contacteze organizatorii, la nr de tel: 069379870, până pe data de 22 septembrie, ora 17:00.

De asemenea, pe data de 27 septembrie va avea loc conferința de presă de totalizare a Programului care va fi găzduită de către reprezentanții Ministerului Mediului al Republicii Moldova, Ministerului Sănătății al Republicii Moldova și Comisiei Economice a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa.

La conferința de presă, care va avea loc în incinta Palatului Republicii (str. Maria Cebotari 16) începând cu ora 10:00, sunt invitați reprezentanții mass-media naţionale şi locale.

*****
Proiectul este implementat grație Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare prin intermediul, în parteneriat cu Ministerul Mediului al Republicii Moldova, Ministerul Sănătății al Republicii Moldova, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova, Asociația Eco – Tiras și Asociația Solidaritate Europeană pentru Apă în Moldova (SEAM).

Contacte:
Tel: 069379870, 078716691
Email:
contact@seam.md

 

[1]Proiectul acordă asistență Guvernului Republicii Moldova în vederea îndeplinirii prevederilor Protocolului privind Apa și Sănătatea al Convenției CEE-ONU din 1992 privind protecția și utilizarea cursurilor de apă transfrontaliere și a lacurilor internaționale
 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenţia de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea şi esenţa conţinutului comunicatului, prezentat spre publicare şi/sau distribuire.

 

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.