Program de susținere a abilităților antreprenoriale ale tinerilor

„Start pentru Tineri, o afacere durabilă la tine acasă” – este Programul de susținere a abilităților antreprenoriale ale tinerilor pentru anii 2018-2020,  aprobat de Guvern, transmite IPN.

În cadrul Programului, va fi sporit accesul tinerilor la informațiile privind inițierea și dezvoltarea afacerilor, precum și la instruirea antreprenorială. Va fi acordată asistență pentru stabilirea relațiilor de colaborare cu potențiali parteneri din țară și de peste hotare.

Participanții la Program vor beneficia de un Business voucher pentru accesarea serviciilor de instruire și consultanță, în valoare de maximum 10 mii de lei, precum și de o finanțare oferită de stat pentru realizarea proiectului investițional. Această finanțare va reprezenta 80% din suma investiției necesare, dar nu mai mult de 180 de mii de lei per afacere.

Implementarea Programului va fi finanțată din  surse bugetare. Se estimează că vor fi necesare 60 mln lei, sumă prevăzută în Cadrul Bugetar pe Termen Mediu  pe anii 2018-2020.

Pe durata de implementare a Programului se preconizează finanțarea a circa 300 de proiecte investiționale lansate de tineri.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.