Profilul candidatului la funcția de primar al municipiului Bălți. Alexandru Gustoi

Articolul face parte din ciclul IPN de prezentare a candidaților la funcția de primar al municipiului Bălți în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023.


Partidul Comuniștilor din Republica Moldova l-a desemnat pe bălțeanul Alexandru Gustoi în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Bălți la alegerile locale din 5 noiembrie. Candidatul are 46 de ani și din 2005 este membru al partidului.

Este absolvent al Institutului Baltic de Ecologie, Politică și Drept din Moldova, jurist de meserie. În perioada 2013-2015 a fost consilier municipal la Bălți din partea Partidului Comuniștilor.

Din 2014 face parte din echipa întreprinderii municipale „Direcția de Troleibuze din Bălţi”. A deținut funcția de mecanic-șef, apoi inginer de sisteme video supraveghere. Este și președinte al unei asociații a coproprietarilor de condominiu.

Pentru perioada 1 ianuarie 2022-31 decembrie 2022, declară venituri de 281 de mii de lei. Suma include venitul obținut la locul de muncă de bază, cât și salariu de președinte al asociației coproprietarilor de condominiu. Alexandru Gustoi deține un apartament în valoare de 133 586 de lei, dobândit în anul 1999, cu o suprafață de 49,4 metri pătrați. De asemenea, deține o cotă parte de 50% din societatea comercială „Primgamateh” SRL, înregistrată în municipiul Bălți.

Prioritățile anunțate de candidatul Alexandru Gustoi țin de dezvoltarea sistemului de educație în municipiul Bălți, asigurarea finanțării și întreținerii tuturor instituțiilor de învățământ preșcolar și școlar, dar și monitorizarea riguroasă a distribuirii mijloacelor bugetare alocate. O altă prioritate vizează modernizarea infrastructurii în toate microraioanele orașului, îmbunătățirea calității de deservire a fondului locativ, termoizolarea blocurilor locative multietajate, instalarea panourilor solare.

Candidatul își mai propune dezvoltarea și susținerea întreprinderilor municipale, precum și reparația străzilor. Atragerea investițiilor pentru dezvoltarea infrastructurii, crearea noilor locuri de muncă bine plătite și stimularea creșterii economice în municipiul Bălți, sunt alte sarcini trasate de Alexandru Gustoi.

Este prima încercare a lui Alexandru Gustoi de a candida la funcția de primar al municipiului Bălți. Conform tragerii la sorți, candidatul a fost înscris preliminar cu numărul 4 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.