Profesoară condamnată pentru maltratarea unei eleve

O profesoară de clasele primare de la gimnaziul din satul Troiţa Nouă, raionul Anenii Noi, a fost condamnată la 4 ani de închisoare, cu suspendare, şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii în domeniul învăţământului timp de 5 ani,pentru maltratarea unei eleve, transmite IPN.

Procuratura Generală menţionează într-un comunicat de presă că profesoara a fost condamnată pentru privaţiune ilegală de libertate şi tratament inuman şi degradant faţă de elevă. Procesul penal a fost declanşat după ce o localnică a depus plângere la procuratură în legătură cu faptul că fiica minoră vrea să se sinucidă pe motiv că a fost înjosită şi maltratată de profesoara ei.

În cadrul cercetărilor s-a constat că în aprilie 2013, în timpul orelor şi în prezenţa colegilor, minora, care era elevă în clasa a III-a a fost maltratată, intimidată şi înjosită în public de către profesoara care le preda. Învinuita i-a aplicat elevei lovituri peste faţă şi a tras-o de păr, pe motiv că fetiţa i-ar fi sustras din geantă 205 lei. În continuare, profesoara a închis-o pe elevă în subsolul instituţiei, privînd-o ilegal de libertate preţ de două ore.

Procurorii au stabilit că astfel de cazuri au avut loc în permanenţă în intervalul anilor 2011-aprilie 2013, perioadă în care profesoara cu regularitate îşi permitea un asemenea comportament faţă de eleva respectivă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.