Producătorii de brânză de oi îşi vând marfa greu

Anul curent s-a dovedit a fi unul bogat şi în furajele pentru animale. Producătorii de brânză de oi şi de capre au multă marfă datorită faptului că animalele au ce paşte din abundenţă, dar aceasta nu se vinde industrializat şi are de suferit ramura. Declaraţiile au fost făcute pentru IPN de către preşedintele Asociaţiei producătorilor de ovine şi caprine, Pintilii Bulgaru.

Liderul producătorilor de ovine şi caprine este optimist vizavi de faptul că fermierii vor avea destulă hrană pentru animale în acest an. Însă, spune el, oamenii au ajuns să vândă laptele şi brânza pe la colţuri de stradă din motivul că această ramură nu este industrializată.

Într-un material amplu despre evoluţia ramurii agricole în Moldova în cei 22 de ani de independenţă, Alexandru Slusari, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatului din Agricultură şi Industria Alimentară, a spus că dacă autorităţile nu vor interveni urgent să amelioreze situaţia fermierilor, ramura zootehnică riscă să dispară în Moldova în 5-8 ani.

Acum, un kilogram de brânză de oi la producător costă nu mai mult de 50 de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.