Producătorii agricoli vor putea achiziţiona panouri fotovoltaice în condiţii avantajoase

Producătorii agricoli vor putea achiziționa panouri fotovoltaice în condiții avantajoase, cu TVA cota zero, fără gaj, cheltuielile de proiectare fiind acoperite de Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA). Un program de asistenţă financiară pentru tranziţia la economia verde a fost lansat la Chișinău de ADMA şi Proiectul Tehnologiile Viitorului (FTA), finanţat de USAID şi Suedia.

Agricultorii vor putea beneficia de suport în mărime de 50% din costul investiției, dar nu mai mult de 2,5 milioane de lei per beneficiar. Adițional, prin intermediul Proiectului Tehnologiile Viitorului, beneficiarii vor putea accesa granturi de până la 200 de mii de lei,  maxim 20% din costul proiectului. Limita bugetului alocat de proiect este de 2 milioane lei.

„Investim 2 milioane de lei în acest program pentru a ajuta agricultura să devină sustenabilă şi circulară. Trecerea la sursele de energie renegabilă e un prim pas pentru ca afacerile din sectorul agricol să devină mai verzi, mai durabile. În contextul creşterii preţurilor la energie, acest program este şi mai relevant pentru antreprenorii agricoli din Moldova”, a remarcat Doina Nisttor, directoarea Proiectului FTA, citată într-un comunicat de presă.

Condiţiile detaliate ale concursului sunt publicate pe www.adma.gov.md. Totodată, informații suplimentare pot fi obținute la tel: +37369389997 sau pe adresa de mail: office@adma/gov.md.

Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova are un buget de aproape 33 milioane de dolari și o durată de implementare de 5 ani (2021-2026).

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.