Producătorii agricoli ar putea fi scutiţi de impozitul pe venit

Producătorii agricoli ar putea fi scutiţi de impozitul pe venit, cu condiţia ca acest impozit să fie reinvestit în agricultură. Asupra unui proiect de lege în acest sens s-a convenit în cadrul Comisiei speciale pentru elaborarea şi aprobarea de către Parlament a pachetului de modificări legislative în vederea susţinerii agricultorilor, transmite IPN.

Alexandru Slusari, preşedintele Uniunii asociaţiilor producătorilor agricoli din Republica Moldova, a comunicat pentru IPN că aceasta  este prima problemă soluţionată din pachetul de revendicări înaintate anterior de către producătorii agricoli. „Cu principala problemă, majorarea subvenţiilor în agricultură, batem pasul pe loc. Problema ce tine de importul produselor petroliere nici nu a fost pusă în discuţie. S-au făcut nişte promisiuni privind creditarea producătorilor agricoli. S-a discutat mult şi asupra revendicării noastre privind micşorarea taxei pentru valoarea adăugată pentru producătorii de carne. Sunt multe divirgenţe la această problemă. Cei de la Ministerul Finanţelor au solicitat o pauză de câteva zile pentru a lua o decizie”, a spus Slusari.

Preşedintele UniAgroProtect nu crede că această comisie va reuşi până la 1 iulie să soluţioneze revendicările agricultorilor. „Nu putem spune că se mimează activitatea Comisiei speciale, dar lucrurile se mişcă foarte încet. Dacă nu vor fi satisfăcute revendicările producătorilor agricoli în termenul propus, atunci vom decide dacă vom ieşi la proteste”, a declarat Slusari.

Comisia specială pentru elaborarea şi aprobarea de către Parlament a pachetului de modificări legislative în vederea susţinerii agricultorilor a fost formată la iniţiativa preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, în urma protestelor fermierilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.