Procurorul general îl va ţine pe Filat permanent în şah, politician

Votul pentru numirea în funcţie a procurorului general poate fi echivalat cu cel pentru crearea majorităţii parlamentare. Oponenţii lui Vlad filat l-ar putea vota în funcţia de premier, dacă vor avea posibilitatea să-şi plaseze omul său în funcţia de procuror general, care îl ţine pe acesta în stare de şah permanent. De această părere este politicianul Victor Stepaniuc, pe care a expus-o în cadrul emisiunii „Politica” de la postul TV7, transmite IPN

„Dacă PL votează pentru numirea procurorului în funcţie, atunci Filat va fi ales premier. Eu văd acest joc foarte concret. Procurorul şi mai departe o să îl ţină în şah pe premier” a mai spus politicianul. Victor Stepaniuc consideră candidatura procurorului general una foarte importanta în stat şi crede că Vlad Filat va fi şantajat, procurorul o să îl ţină pe acesta în şah permanent.

Preşedintele legislativului, Marian Lupu, a anunţat că va avea, în cel mai scurt timp, consultări cu fracţiunile parlamentare privind candidatura lui Vitalie Pârlog la funcţia de procuror general. Anterior, deputaţii PLDM şi PL au declarat că nu-l vor susţine pe Pârlog în această funcţie, pe motiv că a fost ministru al justiţiei în perioada guvernării comuniste.

Candidatura lui Vitalie Pârlog a fost propusă în urma unui concurs desfăşurat de către o comisie din care au făcut parte reprezentanţi ai societăţii civile şi specialişti din sistemul justiţiei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.