Procurorii cer mandat de arest pe numele lui Ilan Şor

Procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile și imobile ale deputatului Ilan Şor. Procurorul șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, a declarat pentru IPN că sechestrul este pus în cadrul unui dosar pentru fraudă bancară, care se află în gestiunea instituției.

Procurorii au aplicat sechestru pe automobile, terenuri, clădiri, cote sociale în întreprinderi care au fost recunoscute ca „părți și elemente responsabile de faptele incriminate”. Valoarea bunurilor sechestrate nu este specificată.

Ilan Şor are statut de învinuit în dosar. Potrivit Adrianei Bețișor, procurorul anticorupție va înainta, astăzi, la Curtea de Apel Cahul un demers pentru arestarea lui Ilan Şor.

În spațiul public și în plenul Parlamentului s-a vorbit despre faptul că Ilan Șor a părăsit teritoriul Republicii Moldova.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul, o decizie nefiind încă emisă.  

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.