Procuratura Anticorupţie va investiga declaraţiile fostului angajat CNA la un post TV

Procuratura Anticorupţie va investiga declaraţiile fostul angajat al Centrului Naţional Anticorupţie,  Mihail Gofman, despre schema de fraudare a sistemului bancar din Republica Moldova, făcute la un post de televiziune, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, fostul şef adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, va fi citat la 5 iulie, ora 09.30 în cadrul investigaţiilor efectuate în dosarul fraudelor din sistemul bancar.

În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune „TV 7”, Mihail Gofman a declarat că schema de fraudare a sistemului bancar moldovenesc a fost pusă la cale de servicii din afara ţării, inclusiv din Federaţia Rusă, pentru a prelua controlul asupra rezervelor valutare ale Republicii Moldova, iar politicienii autohtoni aflaţi la guvernare au fost implicaţi în această schemă.

Fostul angajat al CNA a mai comunicat că principalii subiecţi implicaţi în furtul miliardului sunt Vlad Filat, Ilan Şor, Vlad Plahotniuc şi Veaceslav Platon, dar niciunul din aceştia nu este coordonatorul. Potrivit lui, coordonatorul este o persoană din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, dar nu este persoană publică.

Mihail Gofman a mai spus că a fost întocmită pe criterii politice lista persoanelor care urmează a fi arestate pentru fraudarea sistemului bancar, iar următorul din această listă este Iurie Leancă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.