Problemele veteranilor războiului din Afganistan, discutate la Guvern

Guvernul a aprobat un program de acţiuni privind problemele veteranilor războiului din Afganistan. Şeful executivului, Pavel Filip, s-a întâlnit astăzi, 16 aprilie, cu liderii veteranilor de război din Afganistan, transmite IPN.

După întrevedere, premierul a declarat că a fost aprobat un program de activitate cu denumirea „Memorie. Onoare. Respect”, în care se regăsesc mai multe acţiuni începând de la acordarea asistenţei pentru veterani şi până la educarea patriotică a tinerilor. Oficialul a apreciat că prin eforturi comune se ajunge la rezolvarea rapidă a problemelor.

Preşedintele Uniunii veteranilor războiului din Afganistan, Mihail Mocanu, a comunicat că la şedinţă au participat liderii organizaţiilor teritoriale de veterani, care au comunicat despre probleme şi despre metodele de soluţionare. „Am comunicat despre probleme, că suntem gata, împreună cu Guvernul, să găsim soluţii. Suntem gata să susţinem realizarea programelor guvernamentale şi suntem convinşi că problemele comunicate astăzi vor fi soluţionate. Colegii mei se aşteaptă la acţiuni concrete după discuţia de astăzi”, a subliniat Mihail Mocanu.

În războiul din Afganistan au participat în jur de 13 mii de soldaţi moldoveni, circa 300 şi-au pierdut viaţa pe câmpul de luptă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.