Problemele tinerilor şi adolescenţilor, reflectate în piesele de teatru

11 echipe de tineri, inclusiv din regiunea transnistreană, au prezentat piese de teatru social la subiecte actuale pentru adolescenţi, în cadrul ediţiei a IV-a a Festivalului Naţional de Teatru Social, care a avut loc la Chişinău pe 30 noiembrie , transmite IPN.

Potrivit Reţelei Educatorilor de la Egal la Egal, care a organizat evenimentul, subiectele abordate au vizat problemele cu care se confruntă tinerii în perioada adolescenţei –  comunicarea eficientă cu părinţii, responsabilitatea pentru viaţa de familie, protejarea sănătăţii reproductive, prevenirea infecţiilor cu transmitere sexuală şi HIV, a sarcinilor nedorite, a comportamentelor riscante, precum şi comunicare în lumea virtuală în rândul tinerilor.

Ca şi în anii precedenţi, scopul festivalului a fost informarea publicului despre urmările nefaste ale modului nesănătos de viaţă.

La final, cele mai bune echipe de teatru au fost premiate. Locul I a fost ocupat de echipa de educatori de la egal la egal „Y-PEER Orhei”, locul II– echipa de tineri de la gimnaziul din satul Băhrineşti, raionul Floreşti, locul III- echipa „Tineri pentru Tineri” de la Centrul de Servicii Prietenoase pentru Tineri din oraşul Cimişlia, iar premiul special a revenit echipei de tineri educatori de la egal la egal „Y-PEER Nisporeni”.

Pe parcursul lunii decembrie echipele participante la festival vor prezenta piesele de teatru în cadrul instituţiilor de învăţământ din localităţile raioanelor din care provin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.