Probabilitatea unui candidat comun la alegerile locale, privită de unele partide politice

Păreri împărțite privind probabilitatea înaintării unui candidat comun la fotoliul de primar al municipiul Chișinău. În timp ce unii politicieni sunt categoric împotrivă, alții nu exclud faptul că s-ar putea ajunge la o înțelegere între partidele de dreapta privind înaintarea unui candidat comun la alegerile locale noi din capitală. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Președintele Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a afirmat că nu este de acord cu ideea susținerii unui candidat comun la scrutinul electoral local. Potrivit lui, dacă va fi înaintat un candidat comun, acesta s-ar putea să nu fie pe placul tuturor chișinăuienilor și astfel ar putea să fie în avantaj candidatul de stânga. „Am încredere deplină în capacitatea și discernământul chișinăuienilor de a alege singuri, din primul tur, pe cel mai bun și să-l propulseze în turul doi”, a spus Vasile Costiuc. Președintele PDA susține că în turul doi ar putea exista unele înțelegeri și susținerea candidatului care ar acumula cele mai multe voturi.

Președinta Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco, a menționat că nu exclude că formațiunea pe care o reprezintă ar putea avea candidatul propriu la alegerile locale noi din municipiul Chișinău. „Noi acum încercăm să o convingem pe Alexandra Can care are și experiență de fost ministru al industriei și comerțului și a activat demult în administrația publică locală, este un om de afaceri foarte apreciat”, a spus Vitalia Pavlicenco. Totuși, politiciana susține că ar putea participa și la discuțiile în jurul unui candidat comun.

Potrivit comentatorului politic Corneliu Ciurea, faptul că Andrei Năstase este susținut de Partidul Acțiune și Solidaritate al Maiei Sandu îi măresc șansele la alegerile locale. Totodată, analistul consideră că având în vedere faptul că sunt mai mulți aspiranți la funcția de primar, nu va mai putea fi identificat un candidat comun în prima fază. „Un singur candidat al dreptei poate să apară, dar poate și să nu apară pe parcursul campaniei electorale”, este de părere Corneliu Ciurea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.