Pro Moldova: Țara este condusă de unul dintre cele mai slabe guverne de la Independență

Datele statistice denotă că în prezent țara este condusă de unul dintre cele mai slabe guverne de la Independență și până în prezent. Aceasta este afirmația reprezentanților Partidului politic Pro Moldova, cate consideră că țara nu își poate permite luxul de a intra într-o iarnă care se prevede a fi destul de complicată și grea cu un guvern atât de slab. Din aceste considerente, formațiunea a decis să lanseze o campanie online de colectare a semnăturilor pentru destituirea Guvernului Gavrilița.

„Nu avem nimic personal împotriva doamnei Nataliei Gavrilița. Suntem ferm convinși că domnia sa are foarte multe aptitudini și calități și cu siguranță s-ar regăsi într-un oarecare alt post, dar sub nicio formă nu mai putem continua cu domnia sa ca și locomotivă a Guvernului Republicii Moldova”, a declarat într-o conferință de presă la IPN, Boris Foca, președintele interimar al Partidului politic Pro Moldova.

În opinia sa, guvernul actual trebuie să plece, iar apoi, cât mai repede posibil, să fie înlocuit de un guvern profesionist, care poate da randament și poate stopa derapajele economice și financiare ale Republicii Moldova. Potrivit lui Boris Foca, în actualul executiv se regăsesc și cadre calitative, dar un guvern nu poate fi păstrat pentru doi-trei miniștri.

„Ce avem noi acum? Un bloc economic care este la pământ. O instabilitate energetică de la zi la zi și nu se prevede vreun trend ascendent și o siguranță că vom avea energie, gaze naturale. Guvernul trebuie revizuit în totalitate. În noul Guvern nu trebuie să se regăsească neprofesioniști, persoane asupra cărora a planat sau planează suspiciuni de corupție. În această ordine de idei facem un apel la toată populația Republicii Moldova, la cetățenii care se simt responsabili. Facem un apel către societatea civilă, către colegii noștri, către alte partide parlamentare sau extraparlamentare pentru a promova campania de colectare a semnăturilor pentru demisiei Guvernului Gavrilița”, a notat liderul formațiunii.

Acesta s-a arătat convins că în termen de 30-60 de zile vor fi adunate câteva zeci de mii dacă nu chiar sute de mii de voturi pentru demiterea guvernului condus de Natalia Gavrilița. „Scopul nostru este să contribuim la destituirea guvernului, să arătăm derapajele care există și să ne implicăm pentru o bunăstare a Republicii Moldova. Vă îndemn, intrați vă rog pe gavrilitapleaca.com și faceți-vă alegerea corectă”, a mai spus Boris Foca.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.