Pro Moldova lansează a doua etapă a campaniei de demitere a Guvernului Gavrilița

Partidul politic Pro Moldova lansează a doua etapă a campaniei de demitere a Guvernului Gavrilița. Cetățenii care au participat în prima etapă a campaniei sunt îndemnați să trimită scurte filmulețe cu mesaje destinate Guvernului Gavrilița în care să-și exprime susținerea față de prim-ministrul sau îi vor cere demisia. Videourile vor fi publicate pe site-ul oficial al Partidului Pro Moldova și pe rețele de socializare. Despre aceasta a anunțat Boris Foca, președintele interimar al Partidului politic Pro Moldova, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la IPN.

Boris Foca a menționat că cei care au dat
votul fie pro sau contra demiterii Guvernului Gavrilița sunt îndemnați să expedieze pe email-ul gavrilitapleaca@gmail.com creat de partid filmulețe mici care vor fi publicate zilnic pe pagina Partidului Pro Moldova și în toate rețelele de socializare. „Paralel cu voturile care vor fi online, noi așteptăm și mesaje scurte de la cetățeni, de la colegi, de la prieteni. Acolo unde cetățeanul timp de câteva secunde îi poate adresa un mesaj fie de susținere, fie ca Doamna prim-ministra cu întreg Cabinetul să părăsească de urgență acest fotoliu de care-l se vede că nu vrea să se despartă”, a spus Boris Foca.

Președintele interimar al partidului afirmă că prin aceste mesaje formațiunea dorește să demonstreze că nemulțumirile adresate actualei guvernări provin nu doar din partea colegilor din anumite partide politice, inclusiv Partidul Pro Moldova. „Este o problemă națională dacă intrăm în iarnă cu un Guvern atât de slab și mesajele cetățenilor sperăm foarte mult că vă vor convinge și veți lua decizia să vă dați demisia în cel mai scurt timp”, a spus el.

Potrivit lui Boris Foca, rezultatele primei etape a campaniei de demitere a Guvernului Gavrilița au fost pe măsura așteptărilor. Într-o săptămână de campanie de colectare a semnăturilor pentru destituirea Guvernului Gavrilița au votat peste 100 de mii de oameni, dintre care 67 de mii au fost pentru demiterea Guvernului Gavrilița, dar 33 300 - împotriva demiterii acestui cabinet de miniștri. 67% din voturi sunt din municipiul Chișinău. El a precizat că nu a fost folosită nicio campanie plătită pentru a genera voturile respective.

Președintele interimar Pro Moldova a adăugat că au existat intenții de a sparge site-ul campaniei de colectare a semnăturilor. „Vreau să reiterez că acesta este un proiect asumat pentru care purtăm responsabilitate și în cazul în care vom demasca, vom vedea anumite scurgeri, avem tot dreptul să mergem și să depunem la Procuratură sesizări în acest scop. Haide să ne păstrăm calmul, chibzuința și să lăsăm poporul să aleagă cum am făcut-o de fiecare dată”, a conchis Boris Foca.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.