Pro Moldova îndeamnă alegătorii să o susțină pe Maia Sandu în turul II

Partidul Politic Pro Moldova îndeamnă alegătorii și simpatizanții să o susțină pe Maia Sandu, candidata Partidul Acțiune și Solidaritate, în turul doi al alegerilor prezidențiale, transmite IPN.

„Moldova nu mai roșește, suntem la un PAS de a ne elibera de conducătorul regimului socialist, care a încercat să pună stăpânire pe țară. Vă îndemn pe toți să ieșiți masiv la vot la 15 noiembrie, pentru ca Dodon să plece și să dăm o șansă statului nostru și fiecărui cetățean care a obosit de corupție, minciună, trădări și sărăcie. Pro Moldova a fost și rămâne împotriva lui Igor Dodon”, a declarat Andrian Candu, președintele Pro Moldova, citat într-un comunicat de presă.

Politicianul le-a mulțumit cetățenilor care, pe timp de pandemie, au dat dovadă de responsabilitate și au mers la vot pentru a alege președintele țării.

Totodată, și-a exprimat îngrijorarea „în legătură cu încălcările și tentativele de fraudare a alegerilor înregistrate în ziua scrutinului”. Candu a făcut apel către autorități să înlăture neregulile semnalate până în acest moment și să nu admită abuzuri similare în turul doi.

După prelucrarea a 100% din procesele verbale de la secțiile de votare din țară, rezultatele preliminare arată că pe primul loc se clasează Maia Sandu, cu 36,16% din sufragii. Pe locul doi este candidatul independent Igor Dodon, susținut de Partidul Socialiștilor, care a obținut 32,61% din voturi. După procesarea a 100% din procesele verbale din străinătate (139 de procese-verbale), lider este Maia Sandu, cu 70,12% din sufragii, urmată de Renato Usatîi – cu 17,25%. Igor Dodon este pe locul trei, cu 3,65% voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.