Priorităţile Guvernului pentru 100 de zile sunt realizabile, Vlad Filat

Priorităţile Guvernului pentru 100 de zile, prezentate de către prim-ministrul Iurie Leancă la începutul lunii iunie, sunt realizabile, a declarat fostul premier, Vlad Filat, în cadrul emisiunii „În Oglindă”  la postul de televiziune Euro TV. Potrivit ex-premierului, majoritatea din aceste obiective reprezintă finalizarea unor proiecte deja începute, altele vizează o organizare bună în activitate, transmite IPN.

„Aceste obiective nu sunt ale lui Iurie Leancă, ci trebuie să fie ale Guvernului. Aceasta înseamnă că fiecare ministru trebuie să muncească, mai mult poate ca niciodată”, a subliniat Vlad Filat, precizând că obiectivele nu sunt doar pentru 100 de zile, ci ţin de perioada  până la sfârşitul anului 2014.

„Aşteptările oamenilor sunt foarte mari. Aceasta însemnă că trebuie să muncim foarte mult în viitor, să oferim o mai mare viteză reformelor şi  să avem o mai mare grijă de oameni”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a declarat că programul Guvernului Leancă este o continuare logică a guvernărilor anterioare. Potrivit lui Filat, executivul anterior a reuşit pe parcursul anilor 2009-2012 să realizeze o creştere economică de circa 14%, ceea ce este o performanţă. „Sunt parametri importanţi, care nu se referă la o creştere foarte palpabilă a calităţii vieţii, dar atestă faptul că reformele au fost juste şi au fost necesare. În acest an pentru primele trei luni atestăm a creştere a PIB de 3,5%. La sfârşit de an noi avem o perspectivă de creştere economică de 4,5%”, a spus Vlad Filat.

Referindu-se la obiectivul Guvernului de reparaţie a drumurilor, Vlad Filat a reiterat că obiectivele Guvernului sunt realizabile, chiar dacă în 100 de zile vor trebui să fie reparate 134 de kilometri.

La începutul lunii iunie, Iurie Leancă a prezentat public obiectivele Guvernului pentru 100 de zile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.