Priorităţile Guvernului moldovenesc, discutate de către Angela Merkel şi Traian Băsescu

Prim-ministrul Iurie Leancă a discutat priorităţile noului guvern al Republicii Moldova cu Angela Merkel, cancelarul Federal al Germaniei și cu preşedintele României, Traian Băsescu, dar şi alţi oficiali în cadrul Summitului Partidului Popular European, care a avut loc la Viena, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Pe lângă priorităţile noului guvern, Iurie Leancă a discutat şi despre evoluţiile social-politice din Republica Moldova, situaţia din regiunea transnistreană. Premierul a apreciat disponibilitatea partenerilor europeni de a susţine în continuare Republica Moldova în calea democratizării, modernizării şi a integrării în Uniunea Europeană. Premierul a reiterat importanţa sprijinului ţărilor europene în promovarea reformelor şi asigurarea ireversibilităţii cursului european al Republicii Moldova.

Prim-ministrul s-a referit şi la obiectivele majore trasate de actuala guvernare, în special parafarea şi semnarea Acordului de Asociere, care include Acordul privind crearea Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător şi liberalizarea regimului de vize, oficialii europeni reiterând suportul în acest sens.

Agenda summitului a inclus subiecte cu referire la procesul de consolidare a Uniunii Europene, identificarea soluţiilor inovatoare pentru creşterea economică pentru crearea locurilor noi de lucru şi combaterii şomajului în mod special în rândul populaţiei tinere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.