Prin venirea Sa în lume, Dumnezeu ne arată pildă de iubire și de iertare, ÎPS Vladimir

„Sărbătoarea slăvitei Nașteri a Mântuitorului nostru Iisus Hristos ne dă prilej și ne îndeamnă să cugetăm cu bucurie la iubirea lui Dumnezeu arătată nouă. El nu ne-a părăsit și nu ne părăsește. Omul a căzut și Dumnezeu vine să-l ridice. Omul s-a îndepărtat, dar Dumnezeu vine aproape și celor care-L primesc „le dă putere să devină fii ai lui Dumnezeu””. Este mesajul transmis de către Înalt Prea Sfințitul Vladimir, mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, în pastorala dedicată Nașterii Domnului, transmite IPN.

Mitropolitul spune că, prin nașterea și venirea Sa în lume, Dumnezeu ne arată pildă de iubire și de iertare. Hristos ne învață cum să iubim cu jertfire de sine și cum să iertăm și să trăim în comuniune și unire. „În timpurile ce le trăim este foarte important să învățăm această lecție a dumnezeieștii iubiri „ce s-a născut în iesle”. Sufletele și inimile noastre trebuie să fie astăzi ieslea în care să se nască iubirea, mila și compătimirea”.

„Timpurile sunt grele și mare tulburare este astăzi în lume. Nu doar un Irod este astăzi tulburat și tumultul a cuprins nu doar Ierusalimul, ci toată lumea. Să nu deznădăjduim și să nu ne pierdem cumpătul din cauza acestui vacarm. Să ne încurajăm, amintindu-ne de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, de Cel ce S-a pogorât din slava cea de sus și a adus pace între oameni, dar și bună voire”, este mesajul transmis de Înalt Prea Sfințitul Vladimir.

Mitropolitul amintește că „Nașterea Pruncului Mântuitor este începutul împăcării omului cu Dumnezeu, al renașterii noastre duhovnicești, este, de fapt, temelia viețuirii creștine. Întruparea Dumnezeului Celui veșnic arată întregii umanități iubirea și bunătatea nesfârșită a Dumnezeieștii Treimi față de lume”.

„Taina venirii în lume a Domnului Iisus Hristos ca manifestare a iubirii și bunătății desăvârșite a lui Dumnezeu pentru oameni, totodată și învățătura Sfinților Apostoli și a Părinților Biserici despre bogăția și bunătatea inimii și a faptelor curate, ne aduc multă lumină și nădejde în suflet, ne îndeamnă la o lucrare filantropică neîncetată în tot locul și în tot timpul”, se menționează în pastorală.

„În aceste zile sfinte și mântuitoare, când vestim tuturor prin colindul străbun venirea în lume a Domnului și Mântuitorului, Sfânta noastră Biserică, în dragostea-i de mamă duhovnicească, ne îndeamnă continuu la lucrarea binelui și cultivarea iubirii față de aproapele nostru, oferind celor bolnavi sprijin, celor întristați alinare, celor flămânzi hrană și tuturor să-L împărtășim pe Hristos, „Cel blând și smerit cu inima””.

Creștinii ortodocși de rit vechi marchează astăzi Ajunul Crăciunului, iar pe 7 ianuarie vor marca Nașterea lui Iisus Hristos.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.